Ekstra Bladet

Opinionen

Rejs jer nu op, danskere Özlem Cekic

-

taenkt på at lave en opdatering JEG HAR LAENGE om den konkurrenc­e, der er i øjeblikket mellem højre og venstreflø­jspartier på Christians­borg. Hvor man taler om flygtninge og folk med minoritets­baggrund, som om vi var alt andet end mennesker.

Jeg har så mange gange besluttet mig for at skrive noget om de forslag, der er fremlagt.

Men inden jeg har nået at lave opdatering­en faerdig, så er der kommet et nyt forslag, som er mere grotesk end det forrige.

Jeg får en depression alene ved at laese overskrift­er som 'Danmarks største problem er indvandrer­e med ikke vestlig baggrund’.

forstå, at jeg og min familie ALTSÅ SKAL JEG udgør et større problem i Danmark end klimaforan­dringer, ulighed, krigsdelta­gelsen i Mellemøste­n, arbejdsløs­hed, bureaukrat­i i den offentlige sektor, manglende paedagoger i daginstitu­tioner, forringels­er af velfaerden, skattely, offentligh­edsloven, radikalise­ring, manglende cybersikke­rhed, kraeft m.m.

har politikern­e HVER DAG

– ikke kun fra de borgerlige partier, men også fra de såkaldte venstreflø­jspartier – en konkurrenc­e om at tale ned til mennesker og foreslå totalitaer­e forslag, der bestemmer ned til mindste detalje:

tage på af tøj. HVAD VI MÅ Hvor vi må bo.

Hvem vi må gifte os med. Hvornår vi må aflevere vores børn i vuggestue.

Hvilken skole vores børn må gå på.

kommer så de urealistis­ke, OVEN I ALT DET ansvarsfor­flygtigels­e og inhumane forslag om flygtninge.

Samtidig bruger regeringen deres formandska­b i EU til at svaekke menneskere­ttighedern­e. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi og mine kurdiske rødder troet, at jeg ville opleve det i Danmark. Regler, der blev til efter nazitiden, hvis formål er at beskytte det enkelte menneske.

IKKE, at der er IKKE er problemer JEG SIGER i Danmark med integratio­nen. Men problemer kan ikke løses med forbud, totalitaer­e forslag, generalise­ring og daemoniser­inger.

Og INGEN mennesker har godt af at blive talt ned til!

Kaere danskere. Lad os rejse os op og sige fra. Skriv til politikern­e, skriv til aviserne, skriv på Facebook. Og først og fremmest: Insisterer på at vaere #brobygger. Vi kan og skal ikke stiltiende kigge på.

personligt ansvar for at vaere VI HAR ET medborgere i et demokrati og ikke tilhørere!

Problemer kan ikke løses med forbud, totalitaer­e forslag, generalise­ring og daemoniser­inger

 ??  ??
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Flygtninge er også mennesker, slår Özlem Cekic fast.
FOTO: PER RASMUSSEN Flygtninge er også mennesker, slår Özlem Cekic fast.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark