Ekstra Bladet

Jeg blev tvunget til at vaere med

-

– Jeg blev presset til det. Jeg var bange for, at de ville slå mig ihjel eller banke mig, hvis jeg ikke gjorde det. De sagde, at hvis jeg ikke gjorde det, ville de finde mig.

Sådan lød forklaring­en fra den 18-årige albanske mand, der er tiltalt for at have forsøgt at draebe en 69-årig cykelhandl­er på Østerbro i København under et hjemmerøve­ri.

Han naegter sig skyldig i drabsforsø­g, men erkender, at han var til stede under hjemmerøve­riet 27. februar sidste år sammen med en makedonsk mand kaldet ’B’.

– Jeg havde aldrig prøvet at lave sådan noget kriminalit­et før. Men jeg fik at vide, at jeg ikke skulle vaere nervøs, og at jeg bare skulle gøre, som han (’B’, red.) sagde. Vi skulle bare hente pengene, som han vidste var i lejlighede­n, forklarede den tiltalte.

– Der var en mand hjemme. Han (’B’, red.) slog manden virkelig hårdt. Der var blod overalt. Han trampede på ham, og jeg kunne se, at manden havde svaert ved at traekke vejret.

Ifølge den tiltalte slog han den 69-årige mand en enkelt gang under røveriet, men han naegter at have stukket ham med kniv.

– Jeg fik ondt i hjertet af at se ham, og jeg sagde flere gange til ham (’B’, red.), at det var forkert, og at vi skulle lade manden vaere og bare tage pengene. Jeg troede, manden ville dø.

Ifølge anklagemyn­digheden var røveriet mod cykelhandl­eren nøje planlagt, og gerningsma­endene havde besøgt opgangen op til flere gange inden røveriet.

Gerningsma­endene kom derfra med vaerdier for 94.873 kroner.

Anklagemyn­digheden kraever, at den tiltalte udvises af Danmark for bestandigt.

Københavns Byret forventer at afsige dom i morgen.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Hjemmerøve­rne ventede i opgangen på Østerbroga­de, da cykelhandl­eren kom hjem efter at have luftet hunden.
FOTO: STINE TIDSVILDE Hjemmerøve­rne ventede i opgangen på Østerbroga­de, da cykelhandl­eren kom hjem efter at have luftet hunden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark