Ekstra Bladet

'Badehotell­et' lige så skidt som altid

Den populaere serie ligner sig selv på en prik – det kan man så tage som enten en anbefaling eller en advarsel

- HENRIK QUEITSCH hq@eb.dk

'Badehotell­et’ Saeson 5, afsnit 1

TV2, i aftes

Forfattere: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad Konceptuer­ende instr.: Fabian Wullenwebe­r Medv.: Rosalind Mynster, Bodil Jørgensen, Lars Ranthe, Anne Louise Hassing m.fl.

BB

Så er TV2' mest populaere tvserie nogensinde tilbage igen. Vi skal med andre ord tilbringe endnu seks mandage med de saedvanlig­e gaester på badehotell­et ved Vesterhave­t under overskrift­en 'evigt solskin i et pletfrit sind'.

Allerede i første afsnit fik vi flere solskinsti­mer end i hele sommeren 2017 tilsammen, og det er muligvis en af årsagerne til seriens store succes.

Alt er rart, godt, trygt og genkendeli­gt, ligesom stort set alle personerne kan aflaeses på omkring ti sekunder. Man kan med andre ord saette de små grå i fuldstaend­ig dvaletilst­and, mens man saetter sig ned sofaen, vikler sig ind i slumretaep­pet og mindes en tid, der aldrig har eksisteret.

I hvert fald ikke i så kulørt og endimensio­nal form.

Alt er med andre ord fuldstaend­ig, som det plejer på 'Badehotell­et'. Også selv om der er kommet et nyt gaestepar til.

De er nemlig fuldstaend­ig lige så karikerede som resten af persongall­eriet, hvilket muligvis er et andet bud på seriens tiltraekni­ngskraft.

Noget vi leger

Der er absolut ingen her, der kan forveksles med virkelige mennesker, og derfor er der aldrig rigtig noget på spil – hverken for dem eller for os. Det er alt sammen bare noget, vi leger.

Bevares, den historiske kontekst – vi er nu nået til sommeren 1932 – med finanskris­e, høj arbejdsløs­hed og spirende dansk nazisme rumsterer lidt i baggrunden som staffage og lejligheds­vise dramatiske kroge, men bruges ikke for alvor til noget. Som sagt er det alt sammen bare noget, vi leger i fiktionens svar på Rich's erstatning­skaffe.

AEldre lystspil

Jeg er udmaerket klar over, at det er fuldstaend­ig tilsigtet, at en flok ellers ganske habile skuespille­re gør deres ypperste for at lyde, som om de var med i en dilettantk­omedie eller i hvert fald i et aeldre dansk lystspil, men det bliver det altså ikke mindre irriterend­e af.

Derfor forekommer svenske Lisa Werlinder da også som et kaerkommen­t indslag – i det mindste lyder hendes replikker ikke som kold kartoffelr­and.

Succeskrit­eriet

'Badehotell­et' gør sig altså igen umage for ikke at forstyrre nattesøvne­n eller på andre måder påvirke publikum emotionelt eller intellektu­elt, hvilket synes at vaere det største succeskrit­erium her.

Så mon ikke vi saedvanen tro kan forvente tårnhøje seertal?

Jeg ville ønske, jeg kunne sige, at det går fremad.

Det er desvaerre ikke tilfaeldet. Det er nøjagtig lige så skidt, som det hele tiden har vaeret.

Alt er rart, godt, trygt og genkendeli­gt, ligesom stort set alle personerne kan aflaeses på omkring ti sekunder

 ?? FOTO: MIKE KOLLÖFFEL/TV2 ?? Svenske Lisa Werlinder er et kaerkommen­t indslag i serien. Hun og Søren Saetter-Lassen er de nye gaester på ’Badehotell­et’.
FOTO: MIKE KOLLÖFFEL/TV2 Svenske Lisa Werlinder er et kaerkommen­t indslag i serien. Hun og Søren Saetter-Lassen er de nye gaester på ’Badehotell­et’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark