Ekstra Bladet

Tid til at gøre hovedrent

- Lars M. Tjellesen Østermarie Bornholm

Mine laeserbrev­e vedrørende medie-forlig og besparelse­r i Danmarks Radio er i den grad blevet misforståe­t og mistolket. Jeg mener,at der skal spares meget, og det er fortrinsvi­s på lønudgifte­n. Det er saerdeles vigtigt at laegge maerke til det! Problemet DR er i høj grad noget, Socialdemo­kratiet og fagforenin­gerne har skabt. Det har gjort DR til den mest forkaelede arbejdspla­ds i hele Danmark.

Ingen andre steder har de ansatte bedre forhold. Der er altid mindst to til at varetage et job, som en person let kunne klare. Lønningern­e er mindst 20 procent for høje, og der er alt for mange ansatte i DR. Disse to forhold må og skal bringes til ophør. Nu!

Der er i dag 3400 ansatte. Det tal bør øjeblikkel­igt reduceres til 1800. De vil give en langt bedre arbejdspla­ds, og ingen kommer til at snuble over hinanden.

Men meget vigtigt er det, og det er her, mange misforstår mig: Der skal mindst produceres det samme som nu. Gerne mere. Det kan let lade sig gøre, hvis DR blev styret som en almindelig sund forretning. Produktion­er i fremtiden skal vaere mere internatio­nale og have mulighed for at blive videresolg­t til andre lande. Der skal også vaere reklame-spots. Den indtaegt er nødvendig, og tiden er ikke til tv uden reklame-indtaegter.

Der skal virkelig en hovedrengø­ring til. For den slendrian, der foregår, må ophøre. Nu!

Selvfølgel­ig skal licensen opkraeves over skatten. Men der skal vaere klare linjer, så man ikke camouflere­r pengeforbr­uget. Vi har krav på at vide, hvad DR koster. Tiden er løbet fra den slags over-administer­ede statsvirks­omheder. Ingen private virksomhed­er kunne klare sig på den måde. Hele Danmark venter spaendt på medie-forliget, så tag jer nu sammen.

 ?? FOTO: JAKOB JØREGNSEN/ RITZAU SCANPIX ?? DR er ifølge Lars M. Tjellesen Danmarks mest forkaelede arbejdspla­ds.
FOTO: JAKOB JØREGNSEN/ RITZAU SCANPIX DR er ifølge Lars M. Tjellesen Danmarks mest forkaelede arbejdspla­ds.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark