Ekstra Bladet

Fodboldfan­s skal taenke sig om

-

I juni i år vil fodboldfan­s fra hele verden strømme til VM i fodbold i Moskva. En del af kampene vil blive afviklet i andre byer i Rusland, og mange fans vil derfor vaere tvungne til at flyve med indenrigs-fly, hvis de vil følge kampene på naermeste hold. Den danske fly-ekspert Tom Zøllner fastslår, at man skal passe på med alt for generelle betragtnin­ger omkring den manglende flyvesikke­rhed i Rusland.

EU-krav

– Man kan efter min mening ikke bare sige, at flyvesikke­rheden generelt er dårlig. Der opererer mange vidt forskellig­e selskaber i Rusland. Mit bedste råd til til dem, der skal flyve indenrigs-flyvning i Rusland, er: Gå på nettet og find de relevante statistikk­er over selskabern­e. Mange af disse oplysninge­r er offentligt tilgaengel­ige. Det er altså luppen, man skal have frem, når man vil undersøge tallene og flyve-sikkerhede­n, siger Tom Zøllner til Ekstra Bladet.

Et andet godt råd er at tjekke, hvilke russiske selskaber der har lov til at flyve til EUlandene. EU stiller nemlig en raekke saerlige krav til alle selskaber, som flyver i EU. Samtidig kommer saerlige EU-inspektøre­r på uanmeldt besøg i flyene.

Inspektøre­rne undersøger nøje, om der er en sammenhaen­g mellem, hvad flyselskab­erne oplyser på skrift, og hvad de reelt gør ved sikkerhede­n.

For øjeblikket er omkring 200 flyselskab­er fra hele verden blackliste­de og må ikke flyve i EU.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark