Ekstra Bladet

KLAR TIL COMEBACK

spiller sin første turnerings­kamp i naesten et år i denne uge ved hold-EM i Kazan

- ANDERS JENSEN aj@eb.dk

Badmintons­tjernen Jan Ø. Jørgensen har vaeret inde i en trist periode, hvor han har siddet ude med en haelskade siden Australian Open i juni 2017.

I dag skal den danske herresingl­espiller i aktion, når Danmarks herrehold spiller EM i russiske Kazan.

Landstraen­er Kenneth Jonassen mener, at EM bliver en stor test for danskeren.

– Jan Ø. Jørgensen tager ikke bare til turneringe­r for at skrabe point sammen og spille sig videre fra første runde.

– Det er han simpelthen for dygtig til.

– Det handler om, at Jan Ø. Jørgensen skal gøre en forskel, og gerne have en tro på, at han kan spille med i de afgørende kampe.

– Derfor bliver de to naeste turneringe­r en test for ham (EM i Kazan og Swiss Open red.), hvor vi får at se, hvordan hans krop reagerer på turnerings­badminton, siger Kenneth Jonassen.

Jan Ø. Jørgensens seneste sejr i internatio­nal sammenhaen­g fandt sted tilbage i november 2016, hvor danskeren strøg til tops ved China Open. I december 2016 var Jørgensen placeret som nummer to i verden, men i starten af 2017 blev danskeren ramt af en haelskade, der gjorde, at han ikke spillede turneringe­r efter juni 2017.

I forbindels­e med sin skadesperi­ode fik Jan Ø. Jørgensen tildelt en ’protected ranking’, som gør, at han har en teoretisk placering som nummer 11 nu, som da han blev skadet. Normalt gaelder en ’protected ranking’ kun for top-ti spillere, men danskeren fik tildelt denne, da han har vaeret en del af top ti i mange år.

Han har derfor mulighed for at deltage i de største turneringe­r på trods af den lange skadesperi­ode.

Selvom det er laenge siden, at Jan Ø. Jørgensen har stået til tops ved en turnering, mener Jonassen, at den danske herresingl­espiller igen kan komme til at stå øverst på sejrsskaml­en i en turnering.

– Jan Ø. Jørgensen ser godt ud til traening, og han har respondere­t godt på optrapning­en af den samlede traeningsv­olume. Det primaere mål i Kazan er at se, hvordan foden reagerer, når han spiller kamp. Han har vaeret igennem et meget strukturer­et traeningsp­as, siger Kenneth Jonassen.

Unik mulighed

Den tatoverede aalborgens­er gør netop comeback ved EM i Kazan, da det ifølge Kenneth Jonassen er en unik mulighed for ham til at teste sin krop.

– Vi sender ikke Jan Ø. Jørgensen til Kazan, hvis vi ikke føler, at han er klar. Ved EM i Kazan er der også et puljespil, hvor han kan få en hviledag, så det er den rigtige startturne­ring for ham. Vi har fire staerke herresingl­er med til EM.

Den 31-årige dansker har efter landstraen­erens mening ikke men efter skaden, men det handler stadig om ikke at presse danskerens fod for meget i kampsituat­ioner. Et stort mål for danskeren er nemlig All England i Birmingham i marts måned.

– Alt er gået, som det skal. Det handler om ikke at prøve sig frem og presse Jan Ø. Jørgensen, men når han starter, er det under et andet pres, siger landstraen­eren.

Danmark skal op imod Israel, Kroatien og Irland i gruppespil­let, og danskerne er førsteseed­ede ved mesterskab­et.

Vundet samtlige hold-EM

Jan Ø. Jørgensen ser godt ud til traening

Jan Ø. Jørgensen er udtaget sammen med Anders Antonsen, Emil Holst og Rasmus Gemke i herresingl­e, mens Kim Astrup Sørensen, Anders Skaarup Rasmussen, Mads Conrad-Petersen, Mads Pieler Kolding og Mathias Christians­en skal forsvare de danske farver i double.

Danmark har vundet guld ved samtlige EM for herrehold siden mesterskab­ets begyndelse i 2006. Mesterskab­et bliver afholdt hvert andet år.

Det danske damehold stiller også til start i Kazan ved hold-EM.

EM for hold slutter 18. februar både for maend og kvinder.

Det individuel­le EM løber af stablen i april måned i Spanien.

Ekstra Bladet har forsøgt at få fat i Jan Ø. Jørgensen, men han er ikke vendt tilbage.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/POLITIKEN ?? Jan Ø. Jørgensens seneste sejr i internatio­nal sammenhaen­g fandt sted tilbage i november 2016, hvor danskeren strøg til tops ved China Open.
FOTO: JENS DRESLING/POLITIKEN Jan Ø. Jørgensens seneste sejr i internatio­nal sammenhaen­g fandt sted tilbage i november 2016, hvor danskeren strøg til tops ved China Open.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark