Ekstra Bladet

Melanie: DERFOR TAENDER VI PÅ BAD BOYS

Melanie var kun lige blevet teenager, da hun begyndte at drikke og ryge smøger. Hun har vaeret medlem af pigebander og er blevet smidt ud af samtlige folkeskole­r, hun har gået på. En barsk barndom sender hende i favnen på de hårde typer

- LARS SEJR ls@eb.dk

Jeg var vel 12-13 år, rendte rundt med tøser, der var meget aeldre end mig, og tog skraldet for dem

Hvis man ikke har haft tryghed i sin barndom, vilman gerne have en fyr, der kan beskytte én

Bad boys har store overarme, de har tatovering­er og kan fungere som beskyttere.

Den kombinatio­n giver julelys i øjnene på visse piger, der er vilde med hårde fyre og går målrettet efter dem.

Det nye TV3-program ’Besat af bad boys’ rammer snart skaermen, hvor man kan følge syv kvinders hverdag. Alle har de det tilfaelles, at de taender på maend med et råt udseende og vender tommelfing­eren ned til en grå og kedelig mus.

Ekstra Bladet har mødt to af pigerne til en snak om, hvad der er så fedt ved store, pumpede maend, at det netop er dem, de går efter. Blandt dem er 24-årige Melanie Fornitz, der valgte at stille op i programmet sammen med veninden Kia, fordi hun gerne vil give et mere nuanceret syn på, hvorfor kvinder taender på bad boys.

– Vi har ikke haft en nem barndom, og hvis man ikke har haft tryghed i sin barndom, vil man gerne have en fyr som dem. Så vil man ikke have en lille tynd en, der ikke kan beskytte dig, hvis der kommer nogen. Man føler den der angst; hvad nu, hvis der sker noget i mit liv. Og så finder man en type, der passer til en, forklarer hun.

Melanie Fornitz har boet hele sit liv i København. Miljøet beskriver hun som ghettobygn­inger, som man kender det fra den københavns­ke vestegn. Både hun og veninden har udsmykket kroppen med tatovering­er. De ser selv hårde ud udenpå.

– Men vi er bløde indeni. Ja, vi har masser af tatovering­er, men det handler nok om, hvilken type man selv er. Mange af mine tatovering­er er for eksempel med mine afdøde bedstefora­eldre og min datters navn. De viser turbulense­n i mit liv, forklarer hun.

Meget rebelsk

Melanie fortaeller, at hun har levet ’et vildt liv’. I en alder af 24 år har hun ligget i koma, vaeret medlem af en pigebande, vaeret stripper, og hun er mor.

– Min far ville ikke have noget med mig at gøre, da jeg var lille, så jeg er vokset op med min mor og min mormor. Jeg har fire mindre brødre, og det har vaeret hårdt. Min mor arbejdede på en bodega og har ikke vaeret lige så meget til stede, som andres foraeldre måske har vaeret.

Jeg måtte tage over for mine brødres skyld, og jeg blev meget rebelsk. Det var min måde at flygte på, fortaeller Melanie Fornitz.

Som 13-årig havde hun fået nok. Hun flyttede hjem til sin mormor, men det gav ikke den ro, hun søgte.

– Jeg kunne ikke overskue det og begyndte at drikke og ryge smøger i en tidlig alder. Jeg var vel 12-13 år, rendte rundt med tøser, der var meget aeldre end mig, og tog skraldet for dem, når vi blev knaldet af politiet. Jeg lavede ballade og var i pigebander, sloges meget og er blevet smidt ud af alle de folkeskole­r, jeg har gået på.

Gravid som 19-årig

Det var som 19-årig, at hun blev gravid. Hverdagen stod på fester, når hun ikke selv stod bag baren og langede drinks over disken. Et barn passede ikke ind, og hun havde egentlig bestilt tid til abort, da hun dagen inden indgrebet faldt om under et besøg hos sin mormor.

Melanie havde fået en hjerneblød­ning, og laegerne måtte åbne kraniet for at redde hendes liv. Det aendrede meget i den unge kvindes liv, og hun valgte alligevel at beholde barnet. Ifølge Melanie Fornitz er barsk opvaekst og barske oplevelser en del af årsagen til, at kvinder som hende selv går målrettet efter bad boys.

– Vi er jo ikke u de efter de her fyre, fordi de ser seje ud. De er måske medlem af en rockerklub eller går meget op i steroider, men det har de jo knyttet sig til, fordi de helbedste ler ikke har den bagkke grund.

– De har heller ikke haft en tryg barndom med to foraeler dre, hvor det heler kørt på skinner. De er ligesom os og meget sårbare indvendig. Ja, de har en hård facade, for den har de laert og tilegnet sig i opvaeksten, fordi de er vokset op i noget rigtig lort med en alkoholisk eller volt delig foraelder. Det kan vi jo godt se, og det er derfor, vi vaelger dem, forklarer hun.

For en person, der er opefamilie vokset i en kerne familie og

et trygt miljø, giver det stadig ikke mening.

Men tryghed og genkendels­e er nøgleorden­e, forklarer hun.

– En helt almindelig fyr, der måske har gået i gymnasiet og har to helt almindelig­e foraeldre, altså kernefamil­ien. Han kan ikke saette sig ind i, hvordan vi har det, når vi bliver nødt til at lukke os inde, fordi vi har en dårlig dag psykisk. Det er sådan nogle ting, der betyder noget.

Hun mener samtidig, at medierne ofte fremstille­r pumpede, tatoverede maend for ensidigt.

– De bliver gjort til nogle sataner i medierne, og man taenker ’hold da op, sådan en skal jeg aldrig vaere sammen med’. Men sådan er de jo ikke inderst inde. Inderst inde er de også gode mennesker. Nogle er selvfølgel­ig for knaekkede og ødelagte, så jo, der kan vaere sindssyge imellem, men de fleste er gode nok.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: TV3 ?? Melanie på pressefoto­et til ’Besat af bad boys’.
FOTO: TV3 Melanie på pressefoto­et til ’Besat af bad boys’.
 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Hård opvaekst
Tryghed og genkendels­e er nøgleorden­e, siger Melanie.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Hård opvaekst Tryghed og genkendels­e er nøgleorden­e, siger Melanie.
 ?? FOTO: TV3 ?? De syv kvinder i det kommende TV3-program ’Besat af bad boys’.
FOTO: TV3 De syv kvinder i det kommende TV3-program ’Besat af bad boys’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark