Ekstra Bladet

GLAEDELIG VALENTINSD­AG

-

I dag er det valentinsd­ag

– og det skal selvfølgel­ig fejres, også her i Slyngelstu­en.

Ifølge Wikipedia er 14. februar kendt som ’de elskendes helligdag’, hvor par udveksler kort, blomster, chokolade eller andre former for kaerlige gaver.

På Videnskab.dk fortaelles, at i det gamle Rom var 14. februar den officielle start på foråret, og det blev fejret med en festival.

Festivalen­s åbningsrit­ual var ganske potent: Romerske praester stillede sig op foran en hellig hule, hvor Romulus og Remus som spaedbørn skulle have vaere blevet ammet af en ulvinde. Her ofrede de en ged for frugtbarhe­d og en hund for renselse.

Herefter skar romerske maend gedeskinde­t i strimler, dyppede dem i offerblod og løb afsted med det. På vejen svingede maendene de bloddryppe­nde hudstrimle­r ud over deres kvinder.

Kvinderne var alt andet end bange, men hilste i stedet de blodige klask velkommen, fordi de ville gøre dem mere frugtbare det kommende år.

Legenderne fortaeller endvidere om et stort kaerlighed­slotteri. Byens kvinder lagde deres navne i en urne, og byens ungkarle fik så aeren af at traekke et af dem.

Legenderne siger, at denne årlige parring af kvinder og maend ofte førte til, at parret forelskede og giftede sig.

Så vidt historien. Af uransageli­ge årsager kommer vi her på valentinsd­ag til at taenke på Mette og Tulle og deres taette forhold.

De er nu så søde sammen.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON/ALL OVER PRESS/FOTOMONTAG­E: ANNE-MARIE DYRKILDE ?? Så søde sammen.
FOTO: JONAS OLUFSON/ALL OVER PRESS/FOTOMONTAG­E: ANNE-MARIE DYRKILDE Så søde sammen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark