Ekstra Bladet

Nu får du vejret 10.000 steder

DMI’s nye hjemmeside haever antallet af steder, hvor man kan få sin lokale vejrudsigt

- FREJ BRAMMING DAVID ATTARDO fb@eb.dk; daat@eb.dk

Kan jeg tage cyklen på arbejde, eller er der en tordenbyge lige om hjørnet?

Dette spørgsmål og mange andre kan i fremtiden blive en del lettere at få svar på.

DMI har lanceret en ny version af institutte­ts populaere hjemmeside. Der er tale om en beta-version, fordi siden ikke er et faerdigt produkt, men derimod en slags forpremier­e, der ventes endeligt at kunne erstatte den nuvaerende side til sommer.

Rigtig mange mennesker tjekker vejrudsigt­en adskillige gange om dagen

Den nye side er resultatet af en omfattende brugerunde­rsøgelse, der har vaeret undervejs siden 2015, hvor DMI har forsøgt at indsamle så meget informatio­n som muligt om danskernes forbrug af vejr-informatio­n.

Stort forarbejde

Ifølge DMI’s direktør, Marianne Thyrring, har det forudgåend­e analysearb­ejde vaeret altafgøren­de i forhold til skabelsen af den nye side.

– Ved konstrukti­onen af denne hjemmeside har vi gjort et stort forarbejde for at finde ud af, hvordan vores brugere gerne vil have det. Vi er selvfølgel­ig stolte af det, vi er kommet frem til, men det er meget inspireret af, hvad borgernes ønsker er, siger Marianne Thyrring til Ekstra Bladet.

DMI’s undersøgel­ser har blandt andet vist, at danskerne gerne vil have, at vejr-informatio­nen knytter sig til, hvor i landet vi befinder os. Derfor registrere­r den nye side automatisk brugerens geografisk­e placering, når man åbner den.

– Vi ved også, at borgerne gerne vil have en meget taet overvågnin­g af vejret, time for time. Rigtig mange mennesker tjekker vejrudsigt­en adskillige gange om dagen, siger Marianne Thyrring.

DMI’s nye hjemmeside kan bruges på både computer, tablet og mobil. Den indeholder vejrudsigt­er fra 10.000 geografisk­e steder i Danmark, 600 steder i Grønland og 95 steder på Faerøerne. Desuden kan man få radarprogn­oser, der fortaeller mere praecist, hvor det kommer til at regne eller sne i Danmark de naeste 90 minutter.

Modsvar til konkurrent

Med den nye hjemmeside kommer DMI omsider med et modsvar til den norske hjemmeside YR, der i det seneste par år har oplevet en stigende popularite­t blandt danske forbrugere.

Men den nye side har ifølge DMI ikke noget med YR at gøre.

– Det er inspireren­de, men har ikke som sådan noget at gøre med vores behov for at aendre siden, forklarer Pia Svejgaard Pedersen, kommunikat­ionschef hos DMI.

dmi.dk er en af Danmarks mest besøgte hjemmeside­r og havde 539.987.039 sidevisnin­ger i 2017.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Med DMI’s nye hjemmeside bliver det nemmere at afgøre, om man skal have vinterstøv­ler eller cykelshort­s med på turen.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Med DMI’s nye hjemmeside bliver det nemmere at afgøre, om man skal have vinterstøv­ler eller cykelshort­s med på turen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark