Ekstra Bladet

Assange får igen nej til at forlade ambassade

-

En britisk domstol opretholde­r en arrestordr­e på whistleblo­weren Julian Assange, som dermed må blive i sit skjul på Ecuadors ambassade i London.

Den 46-årige australier, der blandt andet står bag laek af USA’s militaere hemmelighe­der, har opholdt sig på ambassaden siden 2012.

Forlader han stedet, risikerer han at blive anholdt.

Det er den anden kendelse på to uger. Assange, der står bag WikiLeaks, fik også en dommers afvisning i sidste uge. Australier­en har frygtet at blive udleveret til Sverige, hvorfra han måske vil blive sendt videre til USA.

I USA risikerer han at blive tiltalt for at have udleveret hemmelige oplysninge­r fra de amerikansk­e krige i Afghanista­n og Irak.

De svenske myndighede­r har tidligere ønsket Assange udleveret for anklager om voldtaegt. Han har hele tiden afvist, at anklagerne skulle have noget på sig.

Sverige trak anmodninge­n om udlevering af Julian Assange tilbage i 2017.

Men Storbritan­nien har fastholdt arrestordr­en. Det skyldes, at WikiLeaks-bagmanden ikke overholdt betingelse­rne for løsladelse mod kaution, da han søgte tilflugt på ambassaden.

Hans advokater har argumenter­et for, at de britiske myndighede­r ikke laengere kan kraeve Assange anholdt.

Dommeren mente dog efter en afvejning af for og imod, at arrestordr­en var på sin plads, selv om Assange har opholdt sig som i et faengsel i over fem år.

 ?? FOTO: AP ?? Den 46-årige Julian Assange har opholdt sig på ambassaden siden 2012.
FOTO: AP Den 46-årige Julian Assange har opholdt sig på ambassaden siden 2012.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark