Ekstra Bladet

Dansker jages over hele verden

50-årig har vaeret forsvundet i godt tre måneder efter politiakti­on

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Michael Them Kjaer, 50, mistaenkes som bagmand i en internatio­nal hashliga, der har smuglet tonsvis af hash til Danmark. Han vaeret sporløst forsvundet, siden politiet slog til mod organisati­onen 25. oktober sidste år.

Den 50-årige er varetaegts­faengslet ’in absentia’ og internatio­nalt efterlyst, og politiet beder nu offentligh­eden om hjaelp til at finde ham.

Michael Them Kjaer menes at opholde sig i Danmark eller Spanien, hvor en anden formodet hovedmand, en 49årig midtjysk direktør, blev anholdt ved aktionen i oktober.

Sagen vokset

Han blev udleveret til Danmark og varetaegts­faengslet. Den 49-årige drev det jyske transportf­irma, som smuglede hashen til Danmark.

13 blev varetaegts­faengslet efter aktionen, og dengang rejste politiet sigtelser for indsmuglin­g af cirka 2,4 tons hash.

Sagen er siden vokset, bekraefter politikomm­issaer Bo Hass Jensen fra Saerlig Efterforsk­ning Øst, SEØ, men politiet vil endnu ikke saette tal på maengden af hash.

– Vi offentligg­ør billederne, i håb om at offentligh­eden kan hjaelpe, siger Bo Hass Jensen.

Forud for anholdelse­rne i oktober havde politiet beslaglagt 1100 kilo hash under flere aktioner.

Michael Them Kjaer beskrives som meget kraftig, 50 år og 185 cm høj.

Autolakere­r var hashdepot

Hashligaen benyttede et autolakere­rfirma på det sydlige Sjaelland til at modtage de store maengder hash i portioner på omkring 250 kilo ad gangen.

Al hashen blev ifølge sigtelsern­e i hashsagen afleveret hos autolakere­rfirmaet med lastvogne i partier på nogle hundrede kilo, før hashen blev overdraget til køberne.

En 37-årig dømt rovmorder er blandt de faengslede i hash-sagen, fordi han, ifølge sigtelsen, begik et røveri mod hash-depotet hos autolakere­rfirmaet 24. august sidste år sammen med flere ukendte medgerning­smaend.

Indehavere­n af autolakere­r-firmaet blev truet til at udlevere 317 kilo hash, som tidligere samme dag var kommet fra Spanien til autolakere­rfirmaet.

Hashen fundet i Audi

Den 37-årige drabsdømte blev senere samme dag anholdt på Nørrebro i København, hvor politiet ransagede en parkeret Audi i Humlebaekg­ade og fandt de 317 kilo hash.

Det er først nu, at politiet udpeger Michael Them Kjaer som mistaenkt bagmand i hashligaen.

Oprindelig var han kun sigtet for et forhold om levering af 260 kilo hash til en køber på en adresse i Roskilde 7. september 2017.

– Jeg kan bekraefte, at sigtelsern­e mod ham er blevet udvidet, siger Bo Hass Jensen, SEØ.

 ?? POLITIFOTO. ?? Politiet efterlyser den 50-årige Michael Them Kjaer som formodet bagmand i hashligaen, der har indsmuglet flere tons hash til Danmark.
POLITIFOTO. Politiet efterlyser den 50-årige Michael Them Kjaer som formodet bagmand i hashligaen, der har indsmuglet flere tons hash til Danmark.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark