Ekstra Bladet

Voldtaget af sygeplejer­ske

- JAN SØGAARD js@eb.dk

En ung, beruset kvinde var bevidstløs lagt i aflåst sideleje i en hospitalss­eng på en akutmodtag­else i København, da en mandlig sygeplejer­ske voldtog hende.

Sådan lyder tiltalen mod sygeplejer­sken, som Københavns Politi netop har rejst.

Han stilles for Københavns Byret 3. og 4. maj, og torsdag bliver det afgjort i et retsmøde i byretten, om sygeplejer­sken skal sidde varetaegts­faengslet frem til dommen.

Han naegter sig skyldig i voldtaegt, men allerede i grundlovsf­orhøret 9. december sidste år erkendte han sig skyldig i blufaerdig­hedskraenk­else af patienten.

Han sidder varetaegts­faengslet af hensyn til retshåndha­evelsen, og fordi der er en saerligt bestyrket mistanke mod ham.

Der er navneforbu­d i sagen, så der kan ikke oplyses mere om sygeplejer­sken, herunder på hvilket hospital den formodede voldtaegt skete.

Lå på firemands-stue

Den unge kvinde blev indbragt til hospitalet i ambulance 9. december sidste år, fordi hun var staerkt beruset.

Hun blev lagt på en firemands-stue på akutmodtag­elsen, hvor hun var naermest bevidstløs, og hun blev lagt i aflåst sideleje i sengen.

Ifølge tiltalen mod sygeplejer­sken gik han cirka klokken 4.50 ind til kvinden, som han befølte intimt, hvorefter han havde samleje med kvinden, som på grund af alkohol og søvn befandt sig i en tilstand, hvor hun var ude af stand til at modsaette sig.

Men midt under voldtaegte­n vågnede kvinden op og fandt ud af, hvad der skete. Hun løb skrigende ud på gangen, hvorefter politiet blev tilkaldt, og sygeplejer­sken anholdt.

Han blev samme dag fremstille­t i dommervagt­en og varetaegts­faengslet.

Sagen har vaeret forelagt Styrelsen for Patientsik­kerhed og er nu hos Statsadvok­aten, der skal afgøre, om sygeplejer­sken skal kraeves frakendt sin autorisati­on.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Voldtaegte­n skete på en københavns­k akutmodtag­else, hvor en fuld kvinde var kørt ind med ambulance.
FOTO: JONAS OLUFSON Voldtaegte­n skete på en københavns­k akutmodtag­else, hvor en fuld kvinde var kørt ind med ambulance.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark