Ekstra Bladet

Helt på toppen

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Det hører til sjaeldenhe­derne, at en dansk musiker markerer sig i toppen af de toneangive­nde amerikansk­e salgsliste­r.

Ikke desto mindre ser Robin Hannibal ud til at indtage førsteplad­sen på Billboard 200, når den historiske albumliste opdateres igen. Det skriver Billboard på baggrund af den forgangne uges foreløbige salgstal.

Robin Hannibal har kurs mod den opsigtsvae­kkende bedrift som medproduce­r på soundtrack­et til superhelte­filmen ’Black Panther’'.

Californis­ke Kendrick Lamar er kurator bag ’Black Panther: The Album’, der ud over rap-stjernen selv taeller navne som James Blake, The Weeknd og Future.

Kendrick Lamar, som optraeder i Royal Arena 1. marts og på sommerens Smukfest, samplede i 2013 et nummer med Robin Hannibals tidligere gruppe Boom Clap Bachelors.

Robin Hannibal har i Danmark haft paen succes i skikkelse af producer og sangskrive­r i popduoerne Quadron og Rhye.

I Quadron står han bag sangerinde­n Coco O, der i 2013 nåede andenplads­en på Billboard 200 som medvirkend­e på soundtrack­et til ’The Great Gatsby’.

Robin Hannibal har vaeret nomineret til en Grammy for både sit samarbejde med Kendrick Lamar og svenske Little Dragon.

Volbeat, Lukas Graham og Aqua er de eneste danske navne, der har vaeret i top ti på Billboard 200 med et regulaert album.

Lukas Grahams ’Blue Album’ opnåede den hidtil bedste danske placering, da pladen peakede på tredjeplad­sen i 2016.

 ?? FOTO: ERIK PENDZICH/REX ?? Robin Hannibal kan tillade sig at kalde sig toppen af popen.
FOTO: ERIK PENDZICH/REX Robin Hannibal kan tillade sig at kalde sig toppen af popen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark