Ekstra Bladet

Anklager: Tiltalt lyver om pige bortført fra børnehave

-

En 33-årig mand fortaeller ikke sandheden om, hvad der skete, da han bortførte en fireårig pige fra en børnehave i det vestlige Aarhus.

Det sagde anklager Birgitte Ernst, da hun tirsdag kom med sine afsluttend­e bemaerknin­ger i den opsigtsvae­kkende sag ved Retten i Aarhus.

Den tiltalte har erkendt, at han om eftermidda­gen 14. juni sidste år løftede pigen over hegnet til børnehaven og tog hende med hjem til sig selv.

Han har forklaret, at de legede hyp-hyp-hest, og pigen red på mandens ryg. På et tidspunkt fik han ifølge sin egen forklaring udløsning på grund af spaendinge­n.

Politi og anklagemyn­dighed mener, det var andet og mere end en uskyldig leg og anklager ham for at have haft samleje med pigen.

– Tiltaltes forklaring er helt utrovaerdi­g. Den kan vi ikke bruge til noget som helst, sagde Birgitte Ernst til de seks naevninger og tre dommere i sagen.

Hun mener, at dna fra manden og tegn på saedvaeske fem steder på pigens krop – sammenhold­t med pigens egen forklaring – beviser, at tiltalte har haft samleje med barnet.

Den tiltalte har afvist enhver form for seksuelt overgreb.

Han har forklaret, at han efter at have fået udløsning havde haenderne nede i sine underbukse­r. Her kan have fået sin egen saed på fingrene.

Da han efterfølge­nde hjalp pigen sine trusser og strømpebuk­ser på efter et toiletbesø­g, kan sporene vaere afsat på pigen.

Men da pigen blev afhørt foran et videokamer­a, forklarede hun ikke noget om, at hun skulle have fået hjaelp af manden efter et toiletbesø­g, men berettede i detaljer om et overgreb.

Det føltes ikke rart, refererer anklageren pigen for at have sagt.

Den 33-årige lider af psykisk sygdom, og laeger har vurderet, at han var sindssyg på gerningsti­dspunktet.

Anklageren går efter at få ham dømt til anbringels­e på en psykiatris­k afdeling på ubestemt tid.

Mandens forsvarer, Michael Egholm, mener ikke, at der er tilstraekk­elige beviser for, at et samleje har fundet sted.

Der kan højst vaere tale om blufaerdig­hedskraenk­else, mener han.

Retten ventes at afgøre skyldsspør­gsmålet fredag eftermidda­g.

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Angrebet på Krudttønde­n for tre år siden har vaeret en meget voldsom oplevelse for de politifolk, der var til stede.
FOTO: EKSTRA BLADET Angrebet på Krudttønde­n for tre år siden har vaeret en meget voldsom oplevelse for de politifolk, der var til stede.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark