Ekstra Bladet

Treo - nej tak!

- Torben Kjaer (EL) Medlem af regionsråd­et Region Hovedstade­n

Det er direkte pinligt at laese anmeldelse­r af den karakter, som Ekstra Bladets Thomas Treo netop har begået om det norske drengeband Marcus og Martinus.

Jeg er derfor nødt til at spørge:

Hvorfor skal de to drenge kaldes fjeldaber (det ord brugte han i øvrigt også sidst)? Vil Treo da ikke tages seriøst? Hvorfor skal der blandes prostituer­ede ind i en koncert, der overvejend­e henvender sig til børn?

Og endelig: Hvorfor skriver man under et billede af unge piger, der er ved at dåne over deres idoler, at de er skuffede?

De ser ikke specielt skuffede ud på det billede, hvis du spørger mig.

Med andre ord burde Ekstra Bladet overveje at saette en anden til at anmelde den type koncerter.

Det virker i hvert fald ikke, som om Treo har den mindste situations­fornemmels­e.

Uno Mortensen Glostrup Ekstra Bladet skrev (12.2.) om Region Hovedstade­ns specialudd­annede terror-reddere kaldet Tems. Dertil hører to store lastbiler som mobile behandling­ssteder.

Køretøjern­e er guf for drengerøve og kan ved mange tilskadeko­mne sikkert redde nogle få hårdt sårede.

Problemet ved mange døde og hårdt sårede er sorteringe­n af, hvem der først har brug for hjaelp, og hvor det ikke giver mening.

Mange vil selv køre sårede til hospitaler­ne. Det bliver et kaos, tager tid, og det bliver tilfaeldig­t, om man får de rigtige under hurtig behandling, og for mange vil det blive for sent.

Uanset skudsikre veste kommer køretøjern­e ikke ind i området, før det er sikkert.

Muligheden for at redde liv vil vaere begraenset af hospitaler­nes få traumeplad­ser, antallet af ambulancer, lang køretid til hospitaler laengere og laengere vaek, den tid, det tager at indkalde ekstra personale og mangel på blod.

Det lyder forjaetten­de, men køretøjern­e vil bedst kunne hjaelpe lettere tilskadeko­mne, få folk ind i varmen og redde nogle få hårdt kvaestede – alt sammen godt nok. Men lad os håbe, at der aldrig bliver brug for køretøjern­e, og at de kan stå på festivaler og se imponerend­e ud til glaede for drengerøve og vise borgerne, at vi ’skam tager frygten for terror alvorligt’.

Lad os håbe, at der aldrig bliver brug for køretøjern­e

 ?? FOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN/RITZAU SCANPIX ?? Uno Mortensen forstår ikke, hvorfor Ekstra Bladets anmelder bruger ordet fjeldaber om norske Marcus og Martinus.
FOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN/RITZAU SCANPIX Uno Mortensen forstår ikke, hvorfor Ekstra Bladets anmelder bruger ordet fjeldaber om norske Marcus og Martinus.
 ??  ?? Ekstra Bladet 12. februar.
Ekstra Bladet 12. februar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark