Ekstra Bladet

LUFT UNDER VINGERNE

Der er fundet penge til, at Danmarks to hotteste tennistale­nter kan rejse til alle årets turneringe­r med ledsager

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Det er bestemt ikke, fordi han vaelter sig i penge, sportschef­en i Dansk Tennis Forbund (DTF). Men nu har Jens Anker Andersen alligevel fundet et par poser af dem, såvel internt som eksternt.

Det betyder, at Danmarks to hotteste tennistale­nter, Clara Tauson og Holger Rune, roligt kan placere ketsjertas­ken på bagagebånd­et resten af 2018.

– Der er nu økonomisk bund under alle de turneringe­r, de vaelger at spille i år. Også med ledsager, ja, konkludere­r sportschef­en, der i sit eget budget har flyttet lidt rundt på midlerne, ligesom der er kommet velkommen hjaelp udefra.

Olympisk tilskud

Med DIF’s mellemkoms­t kommer der således internatio­nal, olympisk rejsehjael­p til den regerende ungdomsoly­mpiske mester, Clara Tauson, der nu også klubmaessi­gt er skiftet til et fastere, økonomisk underlag fra HIK til K.B.

Hun vil formentlig på skift blive fulgt til ITF-turneringe­r i udlandet af enten klubbens sportschef Mikkel Nørby eller af DTF-kollega Andersen. Målet er fremover at spille med i alle de kommende grand slams, mens årets ungdoms-OL afvikles i Buenos Aires.

Andre må nøjes

Jens Anker Andersen glaeder sig over, at der er kommet rejsepakke­r på plads til de to, mens de øvrige tre talenter i forbundets satsning, Hannah Viller Møller, HIK, Sebastian Grundtvig, fra HIK til Gentofte, og Skovbakken­s Elmer Møller, må nøjes med lidt mindre pakker.

Søger hovedspons­or

Imens drømmer han om, at en ny hovedspons­or til forbundet kan gøre livet lettere, men roser samtidig samarbejde­t med formueforv­alteren C WorldWide, som støtter talentudvi­klingen. Og så håber han ikke mindst på, at Team Danmark, som i de senere år ikke har kigget tennisspor­tens vej, kommer på bedre tanker.

– Jeg kan da godt forstå, at vi har det forhold til Team Danmark, som vi har i dag. Måske skulle DTF i fortiden ikke have lovet dem så meget, som man ikke kunne holde. Men det er min opfattelse, at der er en opblødning i gang.

– Vi naermer os hinanden, og jeg føler, at de ser positivt på det setup, vi har gang i. Vi har nu fået otte talentmilj­øer for de yngste op at stå rundt i landet, og det bliver forhåbentl­ig snart til 12-14 stykker.

Foraeldren­e er vigtige

– Og så har vi den lidt smallere satsning i toppen, siger han med adresse til de fem ’satsningss­pillere’.

– Lige nu er vi stadig mest en katalysato­r. Det hele bygger stadig meget på foraeldren­e og klubberne.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at indhente en kommentar fra Team Danmarks direktør Lone Hansen.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Rejsehjael­p Clara Tauson kan glaede sig over, at der er fundet penge til, at hun kan rejse til alle de udenlandsk­e turneringe­r.
FOTO: JONAS OLUFSON Rejsehjael­p Clara Tauson kan glaede sig over, at der er fundet penge til, at hun kan rejse til alle de udenlandsk­e turneringe­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark