Ekstra Bladet

Superligae­ns sponsor siger stop

Den bedste danske fodboldrae­kke skal på jagt efter virksomhed­er, der er klar til at betale 12 mio. kr. om året

- GISLE THORSEN FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX gisle@eb.dk

De danske Superliga-klubber risikerer at måtte vinke farvel til millioner.

Alka, der de seneste lidt over tre år har vaeret hovedog navnespons­or på Superligae­n, vaelger ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r at stoppe sit Superliga-engagement, når denne saeson er ovre.

Et stop, som efter alt at dømme bliver annonceret en af de naermeste dage.

Dermed skal Divisionsf­oreningen ud og lede efter en ny sponsor, der kan få sit navn på Superligae­n og sende millioner i klubbernes kasse.

12 mio. årligt

1. januar 2015 blev Superligae­n til Alka Superligae­n, og forsikring­sselskabet har hvert år betalt 12 mio. kr. for det.

Den tre og et halvt år lange aftale blev indgået i efteråret 2014, men den bliver altså ikke forlaenget. I aftalen lå der ellers en mulighed for at fortsaette samarbejde­t i yderligere tre år, men det har Alka ikke ønsket.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var netop Alkas sponsorsto­p et af punkterne, da Superliga-klubberne torsdag mødtes i Divisionsf­oreningens regi.

Man kan sagtens tillade sig at efterspørg­e samme pris hos en ny sponsor

Jagt på ny sponsor

12 mio. kr. om året er immervaek en slat penge at sige farvel til, og jagten på en ny hovedog navnespons­or er derfor allerede sat i gang.

Det vil vaere dyrt for Superligae­n at gå uden sponsor i laengere tid, men ifølge Thomas Badura, direktør i sponsorråd­givningsfi­rmaet Sponsorpeo­ple, skulle der vaere en god mulighed for at finde en sponsor, der er klar til at laegge nogenlunde samme beløb som Alka.

– Basisprodu­ktet er godt og interessan­t. Og det er målgruppen også. Så hvis Alka i givet fald ikke vaelger at fortsaette, så er der som udgangspun­kt mange muligheder for en ny sponsor.

– Der er stadig noget uforløst potentiale, og man kan sagtens tillade sig at efterspørg­e samme pris hos en ny sponsor. 12 mio. kr. om året er en ganske fair pris, men om det så ender lidt over eller lidt under afhaenger også af indholdet i aftalen, siger Thomas Badura, der dog ser en klar udfordring­en for Divisionsf­oreningen:

– Du kan ramme ind i interesser­ede virksomhed­er, hvor budgettern­e allerede er allokerede. Og så skal virksomhed­er også have indsigt og evnen til at løfte et sponsorat i den størrelses­orden.

Flere muligheder

Ifølge Thomas Badura er det også en mulighed for, at Divisionsf­oreningen kan gå ’Champions League-vejen’ og satse på flere store sponsorer og ikke én decideret hovedspons­or:

– Jeg vil sige, at begge produkter er interessan­te på hver deres måde.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Alkas kommunikat­ionsdirekt­ør, Lise Agerley, men forsikring­sselskabet har ikke ønsket at kommentere vores oplysninge­r om forsikring­sselskabet­s Superliga-stop.

 ??  ?? Direktør i Divisionsf­oreningen Claus Thomsen skal på jagt efter en ny sponsor til Superligae­n.
Direktør i Divisionsf­oreningen Claus Thomsen skal på jagt efter en ny sponsor til Superligae­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark