Ekstra Bladet

Lokal helt FAR VILLE SLÅ MOR IHJEL

Canadisk ishockeysp­illers liv tog en noget uventet drejning, da hans fars vilde planer blev afsløret

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Der er ikke ret mange mennesker, der kender til Wakaw.

Den undseelige lille by med omkring 1000 indbyggere ligger et sted mellem ingenting og ligegyldig­heden i den canadiske provins Saskatchew­an.

Her går livet sin stille gang med lidt butikker, nogle restaurant­er, en tankstatio­n og et apotek.

Hvis ikke det havde vaeret for Linden Vey, ville byen ikke have haft ret meget at blaere sig med.

Men de har Linden Vey.

Spiller i Schweiz

Og han kan spille ishockey.

Han har vaeret forbi flere NHL-klubber, men tjener i dag sine penge i schweizisk ishockey og kan nu prale af at vaere udtaget til De Olympiske Lege i Pyeongchan­g.

Far Curtis skal ikke med

14. februar, der isaer i Nordamerik­a er kendt som Valentine’s Day, er i Wakaw omdøbt til Vey Day – også selvom Canada nu først spiller

15. februar. Mod Schweiz i øvrigt.

Et kaempe canadisk flag tog i dagene op til OL sin sejrsgang rundt i byen, så alle indbyggere kunne skrive en personlig hilsen til deres lokale helt. Og mor Brigitte udtalte til cbc.ca, at hun er umådelig stolt.

– Lokalsamfu­ndet har vaeret fantastisk. Vi afleverer flaget til ham, når vi ser ham, blev hun citeret for at sige, inden hun rejste til Sydkorea for at bakke op om sønnen. Sammen med resten af familien i øvrigt.

Eller ... hele familien er nu ikke med.

Far Curtis kommer ikke til Sydkorea. Han bliver hjemme, fordi han ikke må forlade landet. Han blev i efteråret 2016 dømt skyldig i planlaegni­ngen af mord på mor Brigitte sammen med Jim Taylor, der var gift med Curtis’ elskerinde, Angela Nicholson.

Skulle braendes inde

Efter at have voteret i omegnen af 30 timer, kendte en jury Curtis skyldig sammen med Angela.

Brigitte skulle omkomme i en brand i parrets hus, mens Jim Taylor skulle tage medicin og ’forsvinde’, som det hed i anklageskr­iftet.

En helt forfaerdel­ig sag, hvor de dømte elskere afviste alt, men hvor en optagelse på en iPod, som Brigitte havde gemt under køkkenbord­et tilbage i sommeren 2013, havde opsnappet en samtale mellem Curtis og Angela, der talte om deres ondskabsfu­lde planer.

Taler ikke med far

Det blev det afgørende bevis i sagen, hvor de dømtes advokat forsøgte at forsvare dem ved at sige, at de nok havde snakket om det – men at de ikke havde i sinde rent faktisk at føre det ud i livet.

Det var såvel jury som dommer ligeglade med, og parret fik tre års faengsel i september 2016.

En dom, de begge appellered­e, hvilket betød, at de blev løsladt. De er fortsat på fri fod, da der ikke er faldet dom i appelsagen, hvilket bare har trukket pinen yderligere ud for alle pårørende – heriblandt Linden.

Byens største drama

Han forsøger ikke at taenke for meget om faderens ondskabsfu­lde planer.

– Jeg forsøger at laegge det bag mig og taenker ikke så ofte på det. Vi har en staerk familie, og mor er limen, der holder det hele sammen. Vi holder meget sammen. Jeg har ikke talt med min far i flere år, siger han.

Mor Brigitte rejst langt vaek til Pyeongchan­g med et kaempe flag og håbet om at se sin søn få succes på isen ved OL.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Linden Vey er den helt store helt i den lille canadiske by Wakaw. Personligt baerer han på en tragedie.
FOTO: ALL OVER PRESS Linden Vey er den helt store helt i den lille canadiske by Wakaw. Personligt baerer han på en tragedie.
 ?? FOTO: JENNIFER GRAHAM/SCANPIX ?? Curtis Vey ankommer til retten i Prince Albert i foråret 2016. Han blev idømt tre års faengsel, som han har appelleret.
FOTO: JENNIFER GRAHAM/SCANPIX Curtis Vey ankommer til retten i Prince Albert i foråret 2016. Han blev idømt tre års faengsel, som han har appelleret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark