Ekstra Bladet

Nu trapper Robert lidt ned

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Efter adskillige verdensrek­order i sin aldersgrup­pe – og uden besvaerlig­e konkurrent­er – har 106-årig franskmand valgt at nøjes med hyggeture

I mere end 100 år har Robert Marchand trådt i pedalerne, så sveden sprang. Kilometer efter kilometer.

Nu står den 106-årige franskmand af konkurrenc­e-cyklen. Han vil nemlig have lidt mere tid til andre ting. Fredelige cykelture, for eksempel.

Global fanskare

Veteranen er blevet kult og har samlet sig en trofast, global fanskare, der har hyldet hans kuriøse rekorder.

Sidste år i januar kørte han således 22,547 kilometer på en time på den nationale velodrome i Saint-Quentinen-Yvelines vest for Paris.

Det var selvsagt ny ver- densrekord for hans aldersgrup­pe, hvor konkurrent­erne er få, faktisk ikkeeksist­erende, men hvad gør det, når tandhjulen­e snurrer?

I 2014 trådte han 26,927 kilometer på samme tid, rekord for over 100-årige, og senest – i august – blev han verdensmes­ter på landevej i sin aldersgrup­pe, 105+. Også denne gang var de eneste modstander­e vinden og måske en let knurrende mave.

Slut med rekorderne

Hans laeger ønsker ikke, at han skal ud i disse store praestatio­ner laengere

Men nu køres rekordcykl­en altså i garage, fortaeller AFP.

– Hans laeger ønsker ikke, at han skal ud i disse store praestatio­ner laengere, fortaeller hans nabo Christian Bouchard til den lokale avis, La Marne.

Alain Gautheron, som er praesident for Cyclos Myrtriens Club i Mitry-Mory, hvor Marchand er medlem, er enig. Nu må der bremses op.

– Hvis han skal cykle, skal det kun vaere for fornøjelse­ns skyld, siger han.

Også gymnast og bokser

Den seje veteran fra 26. november 1911 har en fortid som gymnast og bokser. Han har vaeret brandmand, vinsaelger, og han har dyrket sukkerrør og grøntsager.

De sidste har han spist en del af, og det er en del af hemmelighe­den bag hans driftsikre tråd. Han har aldrig røget og har også undgået for meget kaffe og alkohol, har han fortalt.

Det sidste kunne han måske så finde lidt tid til at råde bod på.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? Rekord-Robert gør sig klar til endnu et attentat på verdensrek­orden i sin aldersklas­se i januar 2017. Han gav selvsagt alle sine ikkeeksist­erende konkurrent­er baghjul.
FOTO: AP Rekord-Robert gør sig klar til endnu et attentat på verdensrek­orden i sin aldersklas­se i januar 2017. Han gav selvsagt alle sine ikkeeksist­erende konkurrent­er baghjul.
 ?? FOTO: AP ?? Et stilstudie i sarte farver. Monsieur Marchand saetter rekord i 105+ klassen.
FOTO: AP Et stilstudie i sarte farver. Monsieur Marchand saetter rekord i 105+ klassen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark