Ekstra Bladet

HUMORIST ER DØD

-

dress vidnede om stort mod. Ved andre lejlighede­r klaedte han sig så spraglet, at han kunne vaere en stor inspirator for christiani­tterne.

Henriks robusthed over for de seksuelle dispositio­ner, han er blevet tillagt, er velsagtens et udslag af overklasse­mandens arrogante overlegenh­ed.

Da et ugeblad var gået meget langt med at karakteris­ere ham som bøsse, blev han bedt om en kommentar.

– Hvorfor skriver de dog sådan noget? svarede han bare og gik med et smil videre til dagens snoreklipn­ing. Pyt.

Der er ikke noget i vejen med arrogance, bare den administre­res med elegance.

PROTEKTION­ER, har HVAD ANGÅR

Henrik aldrig vaeret kraesen. Han var protektor for så forskellig­e foretagend­er som Dansk Vandskifor­bund, Blindes Støttefond og Dansk Kennelklub. Som bekendt har gravhunde en saerlig plads i hans hjerte. Men vandski?

Selvom der kunne klippes mange snore over og stables mange pindemadde­r i Henriks eksplosivt voksende bug, kunne disse sysler ikke optage al hans tid.

Der kom mange henvendels­er om kunstneris­ke initiative­r til postboks 2143, 1015 København K, som er Henriks officielle adresse. Tid havde han nok af, så han overkom både at oversaette bøger til og fra fransk samt selv at yderst forskellig­e vaerker.

Eksempelvi­s har han skrevet digtsamlin­gen ’Cantabile’ i 2000, erindrings­bogen ’Skaebne forpligter’ i 1996 plus en stribe kogebøger.

Han har også forsøgt sig som billedhugg­er og maler. Men selv kunstverde­nens mest diskrete og velvillige monarkiste­r har vaeret i stand til at tøjle deres begejstrin­g over talentet. levere

opholdsste­d UANSET DRONNINGEP­ARRETS var det Henrik, der overordnet dirigerede køkkenet og valgte vinen, ofte sin egen. Den kongelige husholdnin­g var hans vingårds største kunde.

Der er sagt mange vittighede­r om produktern­e fra Chateau de Cayx. Men efterhånde­n kan vinen dårligt leve op til nedrakning­en. Den smager såmaend udmaerket – men er for dyr.

Henrik har tydeligvis følt en del mangler ved det danske samfund trods sit privileger­ede liv med alt betalt, moms- og afgiftsfri­hed plus otte skattefri millioner til det løse.

Men aegteskabe­lig kaerlighed har det ikke skortet på. Dronningen udstrålede altid glaede i hans selskab – lige undtaget når han klagede offentligt over den manglende kongevaerd­ighed.

har dog formørket DE SENESTE ÅR par nummer éts liv, fordi Henrik er blevet tiltagende dement og måtte meldes ud af repraesent­ative arrangemen­ter.

En større offentligh­ed fik indblik i hans tilstand, da han udeblev fra sin hustrus 75-års fødselsdag­smiddag i 2015.

Der blev gaettet vildt på årsagen til hans fravaer – bl.a. forlød det, at han var blevet låst inde af frygt for, at han skulle lave skandale.

Henrik var dog ikke mere syg, end at han dagen efter fødselsdag­sselskabet rejste til Venedig og så ud til at nyde livet på de billeder, begejstred­e danske turister sendt hjem fra Markusplad­sen.

Men der gik lang tid, inden hoffet samlede sig til at meddele, hvordan det var fat med ham.

I senere runder er åbenhed om sygdomme blevet langt større. Prins Henrik er død.

Selv en republikan­er må anerkende, at der er mere at huske ham for end så mange af de reglemente­ret udnaevnte konger.

Der blev gaettet vildt på årsagen til hans fravaer, bl.a. forlød det, at han var blevet låst inde af frygt for, at han skulle lave skandale

 ??  ??
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Prinsen beser her til bils sine vinmarker i Caix. Han har selvfølgel­ig den klassiske franske alpehue på.
FOTO: RITZAU SCANPIX Prinsen beser her til bils sine vinmarker i Caix. Han har selvfølgel­ig den klassiske franske alpehue på.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark