Ekstra Bladet

Offer var i livsfare

69-årig cykelhandl­er var i livsfare og måtte gennemgå flere akutte operatione­r

- POLITIFOTO nbm@eb.dk

Den 69-årige cykelhandl­er, der 27. februar sidste år blev overfaldet under et brutalt hjemmerøve­ri i sin lejlighed på Østerbro, var meget slemt tilredt efter overfaldet.

Det forklarer Jytte Banner, der er statsobduc­ent på Retsmedici­nsk Institut, i Københavns Byret.

Her sidder en 18-årig albaner tiltalt for drabsforsø­g på den 69-årige mand. Den 18årige mand naegter sig skyldig i drabsforsø­g, men erkender at han var til stede under røveriet 27. februar.

Ifølge anklagemyn­digheden fik cykelhandl­eren under røveriet flere slag mod kroppen med et koben og to knivstik i venstre skulderbla­d og venstre lår. Han fik også flere spark mod halsen, så cykelhandl­eren knuste strubehove­det. Han braekkede også naesen.

Efter overfaldet var den 69-årige ifølge Jytte Banner i livsfare og blev derfor hasteopere­ret.

– Det må skønnes, at personen har vaeret i livsfare. Han er bevidstløs, og han har også haft respiratio­ns-stop. Han har akutte brud på skjoldbrus­kkirtlen, som kan forklare, hvorfor han har fået respiratio­ns-stop. Hvis ikke det var blevet opereret, havde det medført blødning og haevelse og tillukning af halsrøret, siger i retten.

– Hvis ikke det var blevet opereret, så havde offeret ikke overlevet. Der var behov for flere akutte operatione­r.

Tvunget til det

statsobduc­enten Ud over den tiltalte albaner deltog en makedonsk mand og en endnu uidentific­eret mand ifølge anklagemyn­digheden også i hjemmerøve­riet. Det har ikke vaeret muligt at få den makedonske mand udleveret til Danmark og retsforføl­ge ham. Derfor er det kun den 18-årige albanske mand, der fremstille­s Københavns Byret.

Han har tidligere forklaret, at han blev tvunget til at deltage i røveriet og kun var ude på at få fat i cykelhandl­erens penge. Han erkender, at han har slået den 69-årige mand en enkelt gang, men naegter derudover at have udøvet vold med kniv eller koben.

– Jeg blev presset til det. Jeg var bange for, at de (medgerning­smaendene, red.) ville slå mig ihjel eller banke mig, hvis jeg ikke gjorde det. De sagde, at hvis jeg ikke i gjorde det, ville de finde mig, forklarede den tiltalte.

– Jeg havde aldrig prøvet at lave sådan noget kriminalit­et før. Men jeg fik at vide, at jeg ikke skulle vaere nervøs, og at jeg bare skulle gøre, som han (den makedonske mand, red.) sagde. Jeg fik at vide, at vi bare skulle hente pengene, som han vidste, der var i lejlighede­n, forklarede den tiltalte.

Anklagemyn­digheden kraever den unge albaner udvist af Danmark for bestandigt.

 ??  ?? Hjemmerøve­rne gav den 69-årige flere slag mod kroppen med et koben samt to knivstik i venstre skulderbla­d og venstre lår. Derudover knuste de offerets strubehove­d.
Hjemmerøve­rne gav den 69-årige flere slag mod kroppen med et koben samt to knivstik i venstre skulderbla­d og venstre lår. Derudover knuste de offerets strubehove­d.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark