Ekstra Bladet

Metallica i udsøgt selskab

- ALLAN LYKKE all@eb.dk

Metalbande­t Metallica med den danske trommeslag­er Lars Ulrich bliver den ene af to modtagere af den meget prestigefy­ldte Polar Music Pris 2018.

Prisen uddeles 14. juni i Stockholm, og den anden prisvinder er Afghanista­ns Nationale Institut for Musik med deres chef, Ahmad Sarmast.

Hver prisvinder modtager en million svenske kroner – ca. 750.000 danske kroner med den nuvaerende kurs.

Småpenge når det drejer sig om det styrtende rige rockband, der har solgt millioner af plader og spillet for udsolgte huse og stadion i tre årtier.

Udsøgt selskab

Men bandet er stolte over at vaere blevet udvalgt.

– At modtage Polar-prisen er helt fantastisk, det saetter os i et udsøgt selskab.

– Det er en godkendels­e af alt det, Metallica har stået for i de sidste 35 år.

– På samme tid føler vi, at vi er i vores storhedsti­d med mange gode år foran os, lyder det i en kommentar fra Lars Ulrich.

Guitariste­n og sangen James Hetfield er også beaeret over at komme i selskab med de andre store navne, der har fået tildelt prisen.

– For mig selv og Metallica er jeg taknemmeli­g over at få dette som en del af vores eftermaele, vores historie, siger Hetfield.

McCartney første modtager

Polar-prisen blev indstiftet af ABBA-bagmanden Stikkan Anderson i 1989.

Paul McCartney og den baltiske stat var de første prisvinder­e.

Siden har berømthede­r som Bob Dylan, Sting, BB King, Pink Floyd, Elton John, Ray Charles, Stevie Wonder, Paul Simon og Emmylou Harris også vaeret i den svenske hovedstad for at hente prisen.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? – For mig selv og Metallica er jeg taknemmeli­g over at få dette som en del af vores eftermaele og vores historie, siger James Hetfield (bagerst) om Polar-prisen.
FOTO: AP – For mig selv og Metallica er jeg taknemmeli­g over at få dette som en del af vores eftermaele og vores historie, siger James Hetfield (bagerst) om Polar-prisen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark