Ekstra Bladet

MOBILSELSK­AB SPIST AF TDC

KOSTER BILLIGT ABONNEMENT LIVET: Om få dage er det slut med at købe et mobilabonn­ement i Danmark med fri data

- HEINE JØRGENSEN heine@eb.dk

Det bliver markant dyrere at vaere mobilkunde, hvis du er meget sulten efter at bruge data på din mobiltelef­on.

Da mobilselsk­abet Plenti officielt blev slagtet i går, og kunderne fra 18. marts flyttes over i Telmore, forsvinder muligheden for at købe et mobilabonn­ement med fri data.

Kendt for fri data

Plenti slog sig ellers op på at saelge meget billige mobilabonn­ementer, hvor prisen i begyndelse­n var 119 kroner for et fri data abonnement.

Men 21. februar er sidste dag, at Telmore – der overtager cirka 90.000 kunder fra Plenti – vil tilbyde abonnement­et, der i dag koster 199 kroner om måneden. Kun de kunder, der allerede har fri data, kan fortsaette med abonnement­et til samme pris som før:

– Telmore har ikke tilbudt fri data, som ellers har vaeret kendetegne­nde for Plenti.

– Vi kommer derfor til at forfølge den strategi om data i mobilpakke­rne, som vi hidtil har haft hos Telmore. Og den er at tilbyde rigeligt med data til konkurrenc­edygtige priser, siger Jens Grønlund, der er direktør hos Telmore.

Bliver dyrere

Ekstra Bladet har lavet et tjek af markedet for mobilabonn­ementer med fri data. Og her fandt vi ingen alternativ­er til Plentis fri dataabonne­ment.

Samtidig viser et pristjek af abonnement­er med 30 gigabyte eller mere data, at det bliver dobbelt så dyrt, hvis man vil have et abonnement med for eksempel 100 gigabyte data.

– Det er da aergerligt for forbrugern­e, som gerne vil have en meget stor datapakke.

– De mister muligheden for at vaelge et helt åbent abonnement, og det bliver også dyrere for dem, som har brug for rigtig mange data, siger Martin Salamon, der er cheføkonom i Forbrugerr­ådet Taenk.

Han er dog ikke overrasket over lukningen af Plenti, og at de fri datapakker helt fjernes fra markedet.

– Det er en klassiker og helt efter drejebogen, hvad der sker med Plenti, efter et stort selskab som TDC har købt deres brand.

– Så bliver det mindre selskab typisk ’indlemmet i flokken’ og klippet til, så alt det, som det store selskab ser som farligt for dets strategi, lige så stille fjernes.

Direktør: Kun få brugere

Hos Telmore, der nu skal tage imod de mange kunder, er direktør Jens Grønlund knap så bekymret. Behovet for abonnement­er med fri data er nemlig ikke saerligt stort, mener han.

– Vores erfaring er, at over 95 procent af vores kunder fint kan nøjes med de data, de har i deres pakker i dag. Og det er muligt at tilkøbe data til en attraktiv pris, hvis man undtagelse­svist går ud over datamaengd­en.

– Hvis man har behovet for fri data, som nogen har, så har I jo ikke produktet laengere?

– Nej, men vi mener, at vores miks af abonnement­er giver det bedste produkt til vores kunder.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Danskerne er vilde med at bruge data på deres mobil. Men nu forsvinder muligheden for at købe et nyt abonnement med fri data.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Danskerne er vilde med at bruge data på deres mobil. Men nu forsvinder muligheden for at købe et nyt abonnement med fri data.
 ?? FOTO: MATHIAS SVOLD/RITZAU SCANPIX ?? Jens Grønlund er direktør i Telmore og får snart 90.000 kunder ekstra, når Plenti smeltes sammen med Telmore.
FOTO: MATHIAS SVOLD/RITZAU SCANPIX Jens Grønlund er direktør i Telmore og får snart 90.000 kunder ekstra, når Plenti smeltes sammen med Telmore.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark