Ekstra Bladet

Så laer dog i det mindste dansk

-

Venstreflø­js-politikere­n Özlem Cekic går i sin Ekstra Blads klumme staerkt ind for, at danskerne i almindelig­hed skal lade vaere med at kritisere de parallelsa­mfund, som muslimske kredse søger at etablere i Danmark. Hun skriver, at hun får en depression, når nogen giver udtryk for, at indvandrer­e med ikke-vestlig baggrund er et af de største problemer i Danmark.

Lad mig komme med en lille opfordring til Özlem Cekic og hendes ligestille­de: Laer dog i det mindste dansk, når I nu absolut vil bo i Danmark. Özlem kom selv med sin kurdiske familie til Danmark i 1985 – i øvrigt fra Finland – og alligevel kan ingen i familien tale dansk endnu.

Hun har selv naermest hjerteskae­rende fortalt offentligh­eden om, at hun, Özlem, måtte virke som tolk ved sin mors indlaeggel­se på et hospital i 2017.

Moderen har altså vaeret i Danmark i 30 år uden at have laert sig dansk, hvilket også har betydet, at hun ikke har vaeret til rådighed for arbejdsmar­kedet.

Måske har moderen fra starten fået nogle ’medicinske’ erklaering­er om, at hun ikke har kunnet tåle at komme i naerheden af arbejdsmar­kedet eller har skullet laere at tale dansk. Men jeg regner med, at hun lige siden ankomsten til Danmark ikke har sagt nej til hver måned at modtage et økonomisk tilskud fra det offentlige.

Hvis man vil nyde godt af de mange danske goder, så yd dog selv den indsats at laere sproget, så man kan følge med i blandt andet danske aktivitete­r og tilbud – uden at det offentlige også skal betale en tolk.

Erling Hansen, Erantisvej 2

Grenaa

De skal i hvert fald ikke ringe mig op og tigge om penge, så laenge hun er direktør

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark