Ekstra Bladet

Et herligt frirum

-

Tv-anmelder Henrik Queitsch: Det kan godt vaere, at jeg traeder på dine fine fornemmels­er i forhold til, hvad rigtig kultur i film og tv-serier er.

Men ’Badehotell­et’ er nøjagtig det modsatte af, hvad du skriver i din anmeldelse, hvor du giver kun tre stjerner i Ekstra Bladet. Men for mig er det netop det, at man kan laene sig tilbage uden at taenke en tanke på vaerdien af det, man oplever på skaermen, det er bare så afslappend­e, for hverdagen er så fuld af konflikter og dramaer, som man hver dag skal tage stilling til med krige og flygtninge­strømme, terror og politiske spørgsmål.

Man bliver konstant konfronter­et med alverdens bekymringe­r.

Badehotell­et’ er lige nøjagtig en fridags-aften på en kedelig mandag. Skuespille­rne er netop, som de skal vaere med det let genkendeli­ge om den fiktive hverdag på et badehotel i slut-20’erne, som den vel nogenlunde var med tidens snobberi med undertoner af noget mere alvorligt, hvor man kun lige nipper til omvaeltnin­gen, som sker bag om Hitler og børskrakke­t på Wall Street.

Jeg traeder sikkert på din finkulture­lle ligtorn, når jeg siger, at jeg og tusindvis andre bare nyder 45 minutter i en opdigtet verden, som jeg bare tager for, hvad det er: hyggeligt.

Ingen af os har oplevet virkelighe­den, men snobberiet var så afgjort en del af lefleriet for de rige og berømte nøjagtig som i dag.

Der er stor forskel på ’Herrens Veje’, Cirkusrevy­en og opera eller Det Kongelige Teater. Jeg kan udmaerket skelne mellem skidt og kanel, men nyder ’Badehotell­et’.

J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark