Ekstra Bladet

Kvinde dømt for trafikdrab: Var nødt til at pudse naese

- DAVID ATTARDO daat@eb.dk

20 dagbøder af 400 kroner og en betinget frakendels­e af kørekortet.

Sådan lyder dommen til en 47-årig kvinde, der blev dømt for uagtsomt manddrab i Retten i Esbjerg. I oktober sidste år var hun involveret i en ulykke på Ølufvad Hovedvej, hvor en 40-årig knallertkø­rer mistede livet.

I retten forklarede hun, at hun var nødt til at pudse sin naese på vejen, og det satte et voldsomt nyseanfald i gang.

Ifølge Jydske Vestkysten fortalte kvinden, at det naeste, hun huskede, var, at en mand røg op på forruden. Hun så derfor aldrig, hvad der helt praecist skete.

– Jeg skyndte mig ud, ringede til alarmcentr­alen og begyndte at give førstehjae­lp. Men jeg kunne allerede fornemme, at han var død. Jeg kan simpelthen ikke huske det. Jeg har virkelig prøvet, men jeg kan bare ikke. Jeg har sågar kørt forbi flere gange siden for at huske det, men det er sort for mig, fortalte kvinden i retten.

Forsvarsad­vokaten kraevede kvinden frikendt, fordi hun ikke selv kunne styre sit nyseanfald, ligesom hun kørte de tilladte 80 km/t.

Men den købte dommerne ikke. Vedkommend­e mente, at hun var skyldig uanset hvad og burde have stoppet sit køretøj. En draebende fugleinflu­enza er rapportere­t på en gård i Ghana, melder landets landbrugsm­inisterium ifølge Verdensorg­anisatione­n for Dyresundhe­d (OIE).

Influenzat­ypen H9N2, der er fundet på gården, der ligger i den sydvestlig­e del af landet, kan også smitte mennesker. Tidligere er flere kinesiske børn blevet smittet med denne type influenza.

Alle fuglene på gården er nu slagtet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark