Ekstra Bladet

FODBOLDBEN FOR MILLIARDER

STOR FORSKEL: Antoine Griezmann, Saúl Ñiguez, Koke og Diego Costa koster hver isaer mere end én milliard kroner at købe fri – FCK’s dyreste koster lige nu ikke over 35 mio. kr.

- MADS GLENN WEHLAST GISLE THORSEN FOTO: LARS POULSEN mgw@eb.dk; gisle@eb.dk

1,5 milliarder kroner!

Det er prisen på Atlético Madrids franske verdensstj­erne Antoine Griezmann, hvis han skal købes fri af sin nuvaerende kontrakt inden udgangen af juni.

Med et årligt forbrug på 110 mio. kr. på fodboldfor­retningen i FCK, taler vi altså om naesten 14 års omsaetning for blot én enkelt spiller hos københavne­rnes Europa League-modstander.

Uventet CL-exit

Alene det fortaeller i sandhed lidt om den forskel, der er på de to mandskaber i Parken – FC København og Atlético Madrid. FC København er godt nok en skandinavi­sk magtfaktor med store, nordiske armbevaege­lser, men det er intet i forhold til de økonomiske muskler, Diego Simeones mandskab kan flekse.

Atlético Madrid er en storklub, der på baggrund af et skidt europaeisk efterår er havnet i ’taberturne­ringen’ – Europa League.

Det var uventet – ikke mindst set i lyset af, at holdet de seneste fire saesoner har vaeret i to Champions League-finaler samt i både en kvart- og en semifinale.

Nu står de store stjerner klar i Parken bortset fra nyindkøbte Diego Costa, der er blevet hjemme for at pleje en mindre skade i Madrid.

Ligesom Griezmann løber Costa også rundt med et prisskilt på 1,5 milliarder kroner om halsen, hvis en konkurrent skulle få lyst til at købe den 29-årige angriber fri af aftalen.

Prisen halveres

I Spanien har alle fodboldspi­llere en frikøbskla­usul i kontrakten. Den er ofte sat så højt, at forventnin­gen ikke er, at en konkurrent indløser den.

Men fodboldver­denen har aendret sig. Det var Neymar et lysende eksempel på sidste sommer, hvor Paris Saint-Germain indløste frikøbskla­usulen på 1,65 milliarder kroner og købte ham fri i FC Barcelona.

Det samme kan ske til sommer, hvor Antoine Griezmanns frikøbskla­usul fra den ene dag – 30. juni – til den anden – 1. juli – bliver halveret. Fra 1,5 milliarder kroner til ’blot’ 750 mio. kr. og det er slet ikke en pris, der afskraekke­r store, pengestaer­ke klubber i Premier League.

Her har vi set på, hvad de fem dyreste spillere koster at købe fri af kontrakten hos FCK’s spanske modstander. Og det er faktisk kun mål-

FCK er en skandinavi­sk magtfaktor med store nordiske armbevaege­lser

manden Jan Oblak, der kan købes for mindre end én milliard kroner.

Fleksibelt prisskilt

Til sammenlign­ing er det ikke så normalt, at spillere i danske klubber har frikøbskla­usuler i deres kontrakter.

Her klaeber der sig ofte et fleksibelt prisskilt, som varierer afhaengig af praestatio­nen.

Enkelte spillere har et såkaldt transferlo­ft i deres kontrakter. Altså en maksimumpr­is, de kan saelges for.

Den model bryder FCK sig ikke om.

Her vil klubben helst selv bestemme, hvad spillerne skal koste, når de saelges.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark