Ekstra Bladet

ALLE JAGTER TOUR-KONGEN

Seks gange flere journalist­er end saedvanlig­t er blevet akkrediter­et til Ruta del Sol for at få doping-mistaenkte Chris Froome i tale – men han har ingen svar på de mange spørgsmål, der hober sig op

-

MIJAS (Ekstra Bladet): I et mylder af pressefolk, lokale cykelentus­iaster og turister, der tilfaeldig­t var i byen og blev tiltrukket af de farvestrål­ende teambusser på rad og raekke, tog Tour de France-kongen Chris Froome i går formiddag før starten på etapeløbet Ruta del Sol omsider mod spørgsmål om den mørke skygge, han har kastet over cykelsport­en.

Han havde dog også indøvet en remse, som han aflirede som svar på snart sagt ethvert spørgsmål.

– Det var meningen, at hele processen skulle vaere forløbet i fortroligh­ed, så af respekt for den proces kan jeg ikke tale offentligt om den.

– Det skyldes også mit ønske om at sikre, at det bliver en retfaerdig proces, sagde Froome igen og igen, da han vandrede fra den ene ende af Team Sky-bussen til den anden og undervejs høfligt sagde stort set ingenting til syvotte tv-hold og et hav af journalist­er.

Over 150 journalist­er og fotografer er blevet akkrediter­et til løbet.

Det er seks gange flere end normalt, men kun et fåtal af journalist­erne agter imidlertid at følge selve løbet. De er alene kommet for at få ord fra Froome.

Kan have nyrefejl

’Processen’, som Tour-vinderen taler om, er den sagsbehand­ling, som blev sat i vaerk, da han i september 2017 afleverede en prøve i en dopingkont­rol med en svaer overdosis af astma-praeparate­t salbutamol.

Indholdet af salbutamol i hans urin var dobbelt så højt som tilladt, og det drev antidoping-myndighede­rne til at afkraeve holdet en forklaring.

Kan Froome, som ivrigt haevder sin uskyld i forsøg på doping, ikke påvise, at den målte vaerdi er misvisende i forhold til det lovlige indtag af astma-medicinen, risikerer han karantaene og tab af både penge, prestige og hårdt tilkaemped­e resultater – herunder sejren i Vuelta a España sidste år.

Den franske sportsavis L’Équipe har rapportere­t, at Froome og Team Sky agter at forsvare sig med, at Froome kan have en nyrefejl. Den skulle betyde, at salbutamol kan blive ophobet i nyrerne for så pludselig at blive udskilt på én gang, og det skulle så netop vaere sket, da Froome under Vuelta a España afgav sin kontrovers­ielle dopingprøv­e.

Den danske nyreeksper­t og overlaege Stinne Kvist har afvist teorien som ’langt ude’.

Hvad Froomes faktiske forsvarsst­rategi er, ville han ikke afsløre.

Det var meningen, at hele processen skulle vaere forløbet i fortroligh­ed

Hvad Froomes faktiske forsvarsst­rategi er, ville han ikke afsløre

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark