Ekstra Bladet

Froome: Jeg beder om en retfaerdig proces

-

Så vidt Ekstra Bladet erfarer, hersker der i Sky-lejren stor tiltro til, at Froome klarer frisag. Det skyldes kliniske eksperimen­ter, som skulle vise, at et lovligt indtag af salbutamol giver vidt forskellig­e udslag i en urinprøve, når atleten bliver tiltagende dehydreret.

Samtidig er der hovedryste­n over mistanken om, at Froome skulle have forsøgt at snyde ved hjaelp af salbutamol, som i meget høje doser har en virkning som anabole steroider.

– Hvis Chris havde besluttet sig for at snyde, havde han aldrig valgt at snyde med salbutamol, som let kan spores. Han kørte i førertrøje­n, og han vidste med sikkerhed, at han ville blive testet hver eneste dag, siger en kilde på holdet.

– Ingen rytter i Chris’ position ville finde på at snyde med salbutamol. Det ville vaere det samme som at bede om at blive faeldet i dopingkont­rollen, siger kilden, som tøvende erkender, at amerikaner­en Floyd Landis benyttede praecis samme argumentat­ion, da han efter sin Tour-sejr i 2006 blev faeldet.

Proces i gang

Chris Froome er ikke suspendere­t, da han ikke er testet positiv for et forbudt stof. Salbutamol er tilladt til en vis graense, og det er denne graense, Froome har overskrede­t. Han har al mulig ret til at køre cykelløb nu, men mange har opfordret ham til så at sige at suspendere sig selv og vente på afgørelsen.

Det er Froome ikke indstillet på.

– Der er en proces i gang, som giver mig mulighed for at bevise, at jeg ikke har gjort noget galt. Jeg ved, at jeg ikke har gjort noget forkert, og det er min intention at bevise det, sagde Froome ved bussen i går formiddag som en variation over et velkendt tema.

– Der er er en masse misinforma­tion i omløb, og der er åbenlyst mange, der ikke helt forstår den proces, der er i gang. Jeg beder ikke om, at tvivlen kommer mig til gode. Jeg beder om en retfaerdig proces, sagde Froome.

 ??  ?? – Jeg ved, at jeg ikke har gjort noget forkert, og det er min intention at bevise det, lød det fra Chris Froome.
– Jeg ved, at jeg ikke har gjort noget forkert, og det er min intention at bevise det, lød det fra Chris Froome.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark