Ekstra Bladet

Fuglsang: Der er altid to sider af en sag

-

GRANADA (Ekstra Bladet): Et par gange har de traenet sammen i Monaco, hvor de begge er bosat, så det var naturligt for Jakob Fuglsang og Chris Froome at stikke hovederne sammen under første etape af Ruta del Sol i går.

Det betød for Fuglsang et fornyet syn på den sag, som hele cykelverde­nen er optaget af, nemlig Froomes mistaenkel­ige dopingprøv­e fra Vuelta a España.

Inden etapen var Fuglsang temmelig skeptisk over for Froome og Team Sky og undrede sig såre over, at holdet overhovede­t ville lade Froome køre.

Men samtalen med Froome satte en del tanker i gang og fik fakta på plads, fortalte Fuglsang efter den knap 200 kilometer lange etape fra Mijas til Granada i Andalusien.

– Han er overbevist om, at han ikke har gjort noget forkert, og man må jo erkende, at vi ikke ved alt, hvad der at vide i den sag, sagde Fuglsang, da han kølede af efter etapen.

– At dømme efter det, man kan laese i aviserne, ser det maerkeligt ud med Froomes prøve.

– Det er det, de fleste af os ved om sagen. Men jeg ved nu, at det ikke er alt. Der er altid to sider af en sag.

Fuglsang opsøgte selv Froome i feltet for at høre fra mandens egen mund, hvad der foregår.

Del flere informatio­ner

Han var også nysgerrig efter at vide, om det er Froome eller Team Sky, der har insisteret på at køre Ruta del Sol til trods for den uheldige sag, fortalte Fuglsang.

– Det er Froome selv, der har truffet beslutning­en. ’Jeg har ikke gjort noget forkert, og jeg vil køre cykelløb’, sagde han til mig. Og det forstår jeg egentlig godt, sagde Fuglsang.

– Froome er overbevist om, at han har ret til at køre. Jeg har sagt, at Froome efter min mening ikke burde stille til start, men nu er jeg ikke så sikker.

– Man kunne ønske sig, at holdet ville dele flere informatio­ner med offentligh­eden, så folk dannede sig en mening på et bedre grundlag, sagde Fuglsang.

Både han og Chris Froome kom ind med hovedfelte­t på gårsdagens etape, der blev vundet af franskmand­en Thomas Boudat fra Direct Energie.

Man må jo erkende, at vi ikke ved alt, hvad der at vide i den sag

 ??  ?? Før gårsdagens etape var Jakob Fuglsang temmelig skeptisk over for Froome og Team Sky. Efter at have talt med hovedperso­nen selv er flere brikker faldet på plads for den danske cykelrytte­r.
Før gårsdagens etape var Jakob Fuglsang temmelig skeptisk over for Froome og Team Sky. Efter at have talt med hovedperso­nen selv er flere brikker faldet på plads for den danske cykelrytte­r.
 ??  ?? Brian Askvig ask@eb.dk
Brian Askvig ask@eb.dk
 ??  ?? Ernst van Norde foto@eb.dk
Ernst van Norde foto@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark