Ekstra Bladet

HER ER KEVINS NYE RACER

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Morgenen før allerførst­e testdag 26. februar i Barcelona er første chance, offentligh­eden og presse har for at komme taet på Kevin Magnussens nye Haas-racer.

Men som det første Formel 1-team offentligg­jorde danskerens amerikansk­e team i går billeder af 2018-raceren.

Påmonteret den aestetisk horrible ’halo’ – eller glorie, som er den danske oversaette­lse for den påkraevede cockpit-beskyttels­e – men til gengaeld uden hajfinne og Tvinge, som er forbudt i den kommende saeson.

– Den største del af bilens udvikling var tilføjelse­n af haloen. Det kraevede en del studier af aerodynami­kerne, og designerne måtte arbejde hårdt for at modificere chassiset, så haloen kunne klare de kraevede påvirkning­er. Bilens totale minimumsva­egt er øget på grund af haloen, og dens tyngdepunk­t er højere. Men alle er i samme båd, forklarer teamchef Günther Steiner i en pressemedd­elelse.

Inklusiv montering vejer sikkerheds­bøjlen omkring 14 kg.

Med forholdsvi­s små aendringer i reglemente­t er VF18’eren en videreudvi­kling af sidste års model.

– Vores 2017-bil var faktisk ret god, men vi fik bare ikke altid det bedste ud af den, og det er, hvad vi stiler mod at aendre i 2018.

– Vi har fået gjort bilen så let som mulig for at kunne køre med mere ballast. Og vi har vaeret i stand til at bedre at placere vaegten, hvor vi ønskede det, siger Steiner.

Vintertest kørers 26. februar til 1. marts samt 6. til 9. marts på Circuit Barcelona-Catalunya.

Kevin Magnussen sidder i bilen på anden og fjerde testdag i den første uge samt første og tredje dag i den sidste uge. Den anden halvdel af tiden kører Romain Grosjean.

Vores 2017-bil var faktisk ret god, men vi fik bare ikke altid det bedste ud af den

 ?? FOTO: HAAS F1 TEAM ?? I farverne minder Haas’ 2018-racer mere om 2016-raceren end sidste års model.
FOTO: HAAS F1 TEAM I farverne minder Haas’ 2018-racer mere om 2016-raceren end sidste års model.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark