Ekstra Bladet

STJERNEN OVER DEM ALLE

Ronaldo viste klassen og gav Real Madrid et godt udgangspun­kt efter en medrivende Champions Lea gu e ottendedel­s finalemod PS G

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

Der var 12 Champions League-titler til forskel, da første slag i stjernekri­gen mellem Real Madrid og Paris Saint-Germain i går blev udkaempet på et stopfyldt Santiago Bernabeu i Madrid. De franske opkomlinge gav indtil kort før tid de regerende mestre kamp til stregen i et brag af en kamp, der ikke skortede på hverken tempo, intensitet eller målchancer.

Haesblaese­nde start

Real Madrid leverede dog en fremragend­e slutspurt og sikrede sig en 3-1-sejr i den suveraent mest stjernebes­atte ottendedel­sfinale.

Real Madrid ligner derfor det bedste bud på en kvartfinal­ist.

Real Madrid forsøgte at intimidere gaesterne fra start og indledte kampen i et staerkt opskruet tempo.

Det rystede et underligt nervøst PSG-mandskab, og madrilener­ne kunne meget vel have bragt sig foran allerede efter få minutters spil, hvis ikke det var for Marquinhos clearing i sidste øjeblik efter målmand Alphonse Areolas halvklarin­g af Toni Kroos’ naergående afslutning.

Ud over målchancer og tvivlsomt forsvarssp­il var indledning­en praeget af flere hårde frispark, og det kulminered­e i første omgang, da en tydeligt overgearet Neymar fik gult kort for et grimt et af slagsen.

I gruppespil­let hamrede Cristiano Ronaldo ni kasser ind i seks kampe.

Ni burde vaere blevet til ti efter 27 minutter, men målmand Alphonse Areolas hoved forhindred­e portugiser­en i at bringe Real Madrid i front.

I stedet klappede faelden i den anden ende seks minutter senere, da gaesterne sendte et gys gennem de mere end 80.000 tilskuere.

Et staerkt forarbejde af supertalen­tet Kylian Mbappé endte som en løs bold i Real Madrids straffespa­rksfelt, og her dukkede Adrien Rabiot op og sparkede franskmaen­dene i front uden chance for Keylor Navas i målet.

Ronaldos revanche

Den føring holdt til kort før pausefløjt­et, hvor Ronaldo fik taget revanche for et par store afbraender­e.

Unge Giovani Lo Celso vaeltede Toni Kroos klodset i feltet, og fra 11 meter misbrugte Champions Leaguetops­coreren ikke chancen for at gøre måltotalen tocifret.

Og Cristiano Ronaldo holdt sig da heller ikke tilbage i anden halvleg, hvor han syv minutter før tid scorede til 2-1, inden Marcelo lukkede og slukkede til slutresult­atet 3-1.

I aftenens anden ottendedel­sfinale sikrede Liverpool sig et fremragend­e udgangspun­kt, da de ordnede Porto med 5-0 på udebane.

Der er returopgør i begge kampe 6. marts.

?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Cristiano Ronaldo spillede en hovedrolle med to scoringer, da Real Madrid i aftes vandt over Paris Saint-Germain på hjemmebane.