Ekstra Bladet

Garant for godt humør

- Fanny Valstorp Adelgade 8 Nysted

Kaere kronprins Frederik

Jeg skrev til Dem privat tidligere og kondolered­e.

Jeg sidder med min ven og drikker gravøl!

Jeg giver disse gravøl, og indimellem falder snakken på prins Henrik.

Vi snakker om deres faders interesser, hobbyer, diplomatre­jser, og hvad vi ellers kan huske og ved om Henrik!

Vi begge ser/så prins Henrik som den, der officielt kunne saette et selskab i godt humør og løsne op for eventuel generthed.

Frederik – selvom vi begge ikke tvivlede på vor faders kaerlighed, ja så er De og jeg meget helstøbte og i dag, nyder godt af vor erfaring.

Deres fader, HKH Prins Henrik, er i vore hjerter.

Det glaeder mig, at han stille sov ind og ikke led på Fredensbor­g!

Skål, Deres Kongelige Højhed Kronprins Frederik! Carsten Hansen Steffensen Sneppevej 53

Stenlille

Henrik blev ikke konge, men han vil overgå i historien som den, der brød det danske monarkis traditione­r

Så sidder jeg lidt og taenker: Henrik var tredjesekr­etaer på den franske ambassade i London. Han møder en tronarving til det aeldste monarki i verden. Han indfører franske regler på det danske slot. Han opdrager sine børn, som han opdrager sine hunde; kaeft trit og retning.

Han bliver sur, da han opdager, at han ikke er nummer et. Han vil vaere konge. Hans kone, som elsker ham højt, og som sikkert gerne havde gjort ham til konge, er dronning af Danmark, og hun er bundet af traditione­r.

Så manden traekker det ultimative stik: Jeg vil ikke begraves sammen med dig. Jeg vil braendes og deles i to. Halvdelen til havet og halvdelen til Fredensbor­g Slots private have.

Det er et brud på århundrede­s traditione­r. Henrik blev ikke konge, men han vil overgå i historien som den, der brød det danske monarkis traditione­r. Og det tror jeg faktisk, det franske ego har det godt med.

 ?? FOTO: TORBEN STROYER/RITZAU SCANPIX ?? Med ønsket om at få spredt halvdelen af sin aske i Fredensbor­g Slotshave bryder prins Henrik med alle traditione­r. Og det har hans franske ego det godt med, mener Fanny Valstorp.
FOTO: TORBEN STROYER/RITZAU SCANPIX Med ønsket om at få spredt halvdelen af sin aske i Fredensbor­g Slotshave bryder prins Henrik med alle traditione­r. Og det har hans franske ego det godt med, mener Fanny Valstorp.
 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN/RITZAU SCANPIX ?? Carsten Hansen Steffensen mindes prins Henrik som et festligt menneske og sender varme tanker til kronprins Frederik.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN/RITZAU SCANPIX Carsten Hansen Steffensen mindes prins Henrik som et festligt menneske og sender varme tanker til kronprins Frederik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark