Ekstra Bladet

Nu genoplives det mobilabonn­ement TDC ville slå ihjel

Oister underbyder konkurrent­erne

- HEINE JØRGENSEN heine@eb.dk

Der gik mindre end et døgn, før danskerne igen fik adgang til et mobilabonn­ement med fri data.

Det TDC-ejede Telmore opslugte onsdag Plenti og lukkede dermed ned for muligheden for fremover at købe et mobilabonn­ement med fri data, da selskabet var det eneste på markedet med denne type abonnement.

Telmore: Ikke kunder nok

Men torsdag morgen meldte konkurrent­en Oister sig så på banen med et nyt abonnement, der netop har fri tale og fri data inkluderet.

Onsdag afviste Telmores direktør, Jens Grønlund, ellers over for Ekstra Bladet, at der findes et marked for denne type af abonnement­er. Det er nemlig kun ganske få, der ifølge Jens Grønlund har

Ekstra Bladet i går.

benyttet sig hos Plenti. af muligheden

Underbyder markedet

– Vores erfaring er, at over 95 procent af vores kunder fint kan nøjes med de data, de har i deres pakker i dag.

3-selskabet Oister er imidlertid uenig og har som modsvar sat en mindre mobilkrig i gang om disse kunder.

Prisen på det nye abonnement­et er naesten på niveau med den pris, Plenti oprindelig fiskede deres godt 90.000 kunder med.

Det koster således 129 kroner – mod Plentis dengang 119 kroner – om måneden for ubegraense­t fri data og fri tale.

Der er også mulighed for at bruge fem gigabyte data under EU-rejser.

Hos Telmore lukkes der 21. februar ned for det nuvaerende Plenti-abonnement med fri data. Og her er prisen for nye kunder 199 kroner om måneden. Til den pris får man dog ti gigabyte data under EU-rejser mod Oisters fem.

Kun kunder, der før denne dato har tegnet Telmoreabo­nnementet, kan fortsat have fri data på deres Telmore-mobil.

1000 gigabyte

Ifølge Oister betyder fri data, at man må bruge op til 1000 gigabyte om måneden.

Der er samtidig sat en graense på 60 gigabyte data om måneden på det forbrug, man har, når mobilen fungerer som ’modem’ for en anden enhed, for eksempel ved at lade en tv-boks hente netadgange­n på telefonen. Byggeriet af den staerkt forsinkede Femernforb­indelse mellem Rødby og tyske Femern kan måske komme i gang halvandet år før tid.

Arbejdet skulle starte i sommeren 2020, men kan måske rykkes frem til foråret 2019. Årsagen er, at de tyske retssager mod projektet ikke får såkaldt ’opsaettend­e virkning’, siger formanden for Femernbael­t Developmen­t, Holger Schou Rasmussen (S) til DR Syd.

Prisen er naesten på niveau med den, Plenti oprindelig fiskede deres kunder med

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Storforbru­gere af data på mobilen får igen adgang til et abonnement med fri data, efter TDC har opgivet at videreføre det.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Storforbru­gere af data på mobilen får igen adgang til et abonnement med fri data, efter TDC har opgivet at videreføre det.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark