Ekstra Bladet

Kim Walls veninde: MADSEN HAVDE DETALJERET PLAN

Inden det formodede drab på Kim Wall beskrev Peter Madsen tilsynelad­ende drabsplan til sin veninde

- MIKKEL RYRSØ mr@eb.dk

Da Kim Wall 10. august 2017 staevnede ud fra Refshaleøe­n med den 47-årige ubådsbygge­r Peter Madsen, havde han allerede beskrevet over for en veninde, hvordan han ville begå et drab i ubåden.

Det skriver Kim Walls veninde, journalist­en May Jeong i det amerikansk­e magasin Wired.

I artiklen står der, at May Jeong af Peter Madsens veninde og sexpartner har fået laest flere sms-beskeder op, hvori ubåds-byggeren beskriver, hvordan han vil begå et mord i Nautilus.

May Jeong, der er amerikaner, forstår ikke dansk, og hun fik derfor beskederne oversat til engelsk af Peter Madsens veninde, skriver hun.

Brug for motivation

Veninden havde ifølge May Jeongs udsagn problemer med at faerdiggør­e et videoproje­kt, og hun skrev derfor til Peter Madsen og bad ham motivere hende med en trussel.

– Han siger, at han har en mordplan klar i ubåden. Jeg skriver til ham, at jeg ikke er bange, og at han er nødt til at vaere mere truende.

Vi er bekendt med materialet, men jeg vil ikke bekraefte det mere praecise indhold af beskederne

– Han fortaeller om det vaerktøj, han vil bruge, og jeg siger ’det er ikke truende’. Scenariet bliver mørkere ved, at de inviterer en ven ned i ubåden, hvor de pludselig vil skifte humør og begynde at skaere hende op, fortaeller Peter Madsens veninde om sms-korrespond­ancen med den 47-årige drabstilta­lte ifølge artiklen.

På davaerende tidspunkt tog kvinden ikke truslerne seriøst. Men i dag siger hun, at hun føler skyld hun ikke reagerede.

Specialank­lager ved Københavns Politi bekraefter over for Ekstra Bladet, at politiet er i besiddelse af sms’er mellem Peter Madsen og veninden som en del af bevismater­ialet.

– Som det fremgår af artiklen, er vi bekendt med materialet, men jeg vil ikke bekraefte det mere praecise indhold af beskederne. Man kan sige, at Kim Walls veninde ikke forstår dansk, og derfor er det en oversaette­lse til engelsk over, at af beskederne, som hun får fra Peter Madsens veninde.

– Kan du sige, om disse beskeder danner helt eller delvist grundlag for, at I mener, at Peter Madsen planlagde drabet på Kim Wall?

– Jeg har ikke yderligere kommentare­r, siger specialank­lager Jakob Buch-Jepsen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Kim Walls veninde May Jeong, men det er ikke lykkedes.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? En af Kim Walls veninder har ifølge eget udsagn brugt fire måneder på at undersøge Kim Walls død.
FOTO: ALL OVER PRESS En af Kim Walls veninder har ifølge eget udsagn brugt fire måneder på at undersøge Kim Walls død.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark