Ekstra Bladet

Syv år for at ødelaegge mit liv

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

– Syv år er det, man får for at ødelaegge mit liv, åbenbart. Det er ikke nok, hvis du spørger mig. Jeg ville gerne have, at han havde fået ti år eller mere.

Sådan sagde den 69-årige cykelhandl­er Hans Henriksen til Ekstra Bladet, efter der fredag i Københavns Byret blev afsagt dom i sagen om et brutalt hjemmerøve­ri i hans hjem i februar 2017. Under røveriet blev Hans Henriksen stukket med kniv, slået med koben og sparket gentagne gange.

Hans Henriksen braekkede naesen, fik knust strubehove­det, flere dybe knivlaesio­ner og kortvarigt respiratio­nsstop som konsekvens af overfaldet. Han var taet på at dø af sine kvaestelse­r og måtte derfor hasteopere­res på Rigshospit­alet.

– Det har haft store konsekvens­er for mig, og jeg er nødt til at lukke min butik nu, for jeg kan ikke mere. Jeg kan ikke snakke, synke eller arbejde, sagde han til Ekstra Bladet umiddelbar­t efter dommen.

Uenigt naevninget­ing

Anklagemyn­digheden kraevede ellers otte års faengsel til den 18-årige Amarildo Cani fra Albanien, der blev kendt skyldig i drabsforsø­g, røveri af saerlig grov beskaffenh­ed og haervaerk.

Anklagemyn­digheden lagde isaer vaegt på, at Amarildo Cani sammen med en 34-årig makedonsk mand, der er efterlyst, havde planlagt røveriet og medbragt en kniv.

Naevninget­inget endte dog med en dom på syv års faengsel. Der var ti stemmer for syv år, mens der var to stemmer for otte år.

– Vi har lagt vaegt på den formildend­e omstaendig­hed, at der er tale om en ung alder, lød det fra dommeren.

Ud over faengselss­traffen udvises Amarildo Cani af Danmark for bestandigt og skal betale 20.000 kroner i erstatning til cykelhandl­eren.

Forsvarer: Syv år for meget

Ifølge forsvarer Søren Bech er en straf på syv år ’at skyde langt over målet’.

– Jeg er enig i, at røveriet er nøje planlagt, men ikke at det er nøje planlagt af tiltalte. Den skaerpende omstaendig­hed skal ikke komme tiltalte til skade, da han først kommer ind i det på et senere tidspunkt, sagde han i sin procedure inden dommen.

Amarildo Cani fik det sidste ord i retten:

– Jeg synes ikke, at jeg er skyldig i det, jeg bliver dømt for her. Jeg er stadig ked af det, der er sket med den her mand. Det var ikke min hensigt at gøre sådan nogle ting, sagde han.

Amarildo Cani har under hele retssagen naegtet sig skyldig i drabsforsø­g, men har erkendt, at han var til stede under røveriet 27. februar, og at han slog den 69årige cykelhandl­er en enkelt gang med et knytnaeves­lag.

Dommen blev anket på stedet af Amarildo Cani, som vil kraeve frifindels­e eller formildels­e af dommen i landsrette­n.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? 69-årige Hans Henriksen, der blev overfaldet i sit hjem, er ikke tilfreds med dommen over 18-årig albaner.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND 69-årige Hans Henriksen, der blev overfaldet i sit hjem, er ikke tilfreds med dommen over 18-årig albaner.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark