Ekstra Bladet

Dømt albaner: Jeg blev tvunget

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

Under den tre dage lange retssag i Københavns Byret har 18-årige Amarildo Cani fra Albanien staedigt holdt fast i, at han blev tvunget til at vaere med i røveriet mod 69-årige Hans Henriksen.

– Jeg blev presset til det. Jeg var bange for, at de (medgerning­smaendene, red.) ville slå mig ihjel eller banke mig, hvis jeg ikke gjorde det. De sagde, at hvis jeg ikke gjorde det, ville de finde mig, forklarede han i retten.

Ifølge den 18-årige albaner var det ikke meningen, at røveriet skulle ende med vold. Han skulle sammen med den 34-årige makedoner B., som ikke er anholdt, ’blot’ hente pengene, som han og B. vidste var i Hans Henriksens lejlighed på Østerbro.

– Jeg havde aldrig prøvet at lave sådan noget kriminalit­et før. Men jeg fik at vide, at jeg ikke skulle vaere nervøs, og at jeg bare skulle gøre, som han (B.) sagde. Jeg fik at vide, at vi bare skulle hente pengene, som han vidste var i lejlighede­n, forklarede han og fortsatte.

Tror ikke på ham

– Jeg vidste ikke, hvad det var, der skulle ske, men jeg går med ind i lejlighede­n, og her er der en mand hjemme. Han (B.) slår manden virkelig hårdt. Der var blod overalt. Han blev ved med at trampe på manden, og jeg kunne se, at han fik det dårligere og dårligere, og at han havde svaert ved at traekke vejret.

Den forklaring gav anklagemyn­digheden dog ikke meget for.

– Foruretted­e har fortalt, at det var tiltalte, der var den aggressive, og at det var ham, der førte kniven og bankede ham med kobenet. Jeg har aldrig oplevet før, at en tiltalt i så høj grad forsøger at placere skylden på en anden, lød det fra anklager Stine Winther.

Ud over albaneren og makedonere­n deltog en tredje uidentific­eret mand ifølge anklagemyn­digheden også i hjemmerøve­riet. Makedonere­n skjuler sig i hjemlandet og kan ikke udleveres til Danmark.

 ?? POLITIFOTO ?? Her er gerningsma­endene fanget på videooverv­ågning. Den dømte albaner ses til venstre i billedet.
POLITIFOTO Her er gerningsma­endene fanget på videooverv­ågning. Den dømte albaner ses til venstre i billedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark