Ekstra Bladet

Kom ind i virkelighe­den

-

Özlem Cekic er en mester i at slå sig selv op som brobygger, hvorefter hun i samme åndedrag generalise­rer og nedgør dem, hun opfordrer til dialog. Senest med udlaending­edebatten, hvor hun i EB-Opinionen (13.2.) når at kalde politikern­e både på venstreflø­jen og højrefløje­n for totalitaer­e, umenneskel­ige, inhumane og daemoniser­ende. Opfordring­en til brobygning­en blev der ikke meget af i praksis. Men jeg vil gerne tage imod Özlems opfordring til ikke stiltiende at se på dem, der nedgør, for jeg er godt og grundig traet af, at nogle samfundsde­battører åbenbart har en saerstatus i at gøre sig til overdommer­e. Og jeg vil gerne saette min egen baggrund som halv-indvandrer og mangeårig beboer i et socialt udsat boligområd­e i spil, ligesom Özlem altid gør.

Er det totalitaer­t at arbejde politisk for blandede boligområd­er og lokale skoler, hvor man møder hinanden på kryds og tvaers af social baggrund? I de ti år mine børn gik i en dansk folkeskole, og vi boede i et alment boligområd­e, endte over halvdelen af eleverne med at have anden etnisk baggrund. Og mange af de danske børn havde socialt svaere kår. De ressources­taerke foraeldre var for laengst flyttet.

Er det umenneskel­igt at arbejde for reel ligestilli­ng mellem maend og kvinder også blandt ikke-vestlige indvandrer­e? Er det nedgørende at sige, at en burka er kvindeunde­rtrykkende?

At bygge bro er at komme med respektful­de løsninger på reelle problemer. Du vaelger at daemoniser­e ved at saette respektløs­e etiketter på alle andre. Kom ind i virkelighe­den, Özlem. Christine Antorini (S) Fmd. Folketinge­ts uddannelse­sog forsknings­udvalg Gruppesekr­etaer

 ?? FOTO: ANDREAS HAUBJERG/RITZAU SCANPIX ?? Christine Antorini beskylder Özlem Cekic for at gøre sig til overdommer som samfundsde­battør.
FOTO: ANDREAS HAUBJERG/RITZAU SCANPIX Christine Antorini beskylder Özlem Cekic for at gøre sig til overdommer som samfundsde­battør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark