Ekstra Bladet

SMUK FIGHTERSEJ­R

- Tch@eb.dk

Det kunne så let have vaeret praecis den finale ved Australian Open. For Angelique Kerber havde to matchbolde i semifinale­n mod Simona Halep i Melbourne.

Nu fik vi så braget mellem to af saesonens absolut mest formstaerk­e spillere, og kvartfinal­en i Doha mellem tyskeren og Caroline Wozniacki kom til at holde lige så højt niveau, som man kunne forvente det.

Med momentum, der svingede frem og tilbage. Med masser af hidsige dueller, hvor der blev hugget godt igennem, slået smukke vindere, flugtet flot, servet skarpt – og smashet helt ud i hegnet. Til sidst kunne danskeren straekke armene i vejret oven på en hårdt tilkaempet sejr på 7-6, 1-6, 6-3.

En sejr, der såmaend ikke bare var en plads i semifinale­n vaerd. Den viste sig også at blive et forsvar af danskerens førsteplad­s på verdensran­glisten.

Halep trak sig - efter sejr

Før Wozniackis kamp spillede toprivalen Simona Halep sig nemlig i semifinale­n, og det betød, at danskeren skulle vinde for at holde den lille rumaener vaek.

Nu ser det til gengaeld ud til, Caroline kan beholde den et godt stykke tid endnu, for Halep trak sig nemlig kort efter sin sejr fra semifinale­n – også fra naeste uges turnering i Dubai – på grund af den genstridig­e ankelskade, hun pådrog sig for en måned siden i Melbourne.

Men det hele så midtvejs i den spektakula­ere fight ud til at gå den anden vej. For på det tidspunkt var danskeren inde i en regulaer krise.

Kampen startede også med tyskeren som den mest veloplagte. Hun var lige den tand mere kynisk på de vigtige point, brød Wozniacki til 3-1 og bragte sig også foran både 4-2 og 5-3.

Det lykkedes Caroline at bryde tilbage til 5-5, før hun kort efter var nede med 0-40 i egen serv. Igen fik hun trukket sig op på imponerend­e vis, og selv om hun misbrugte en saetbold i tyskerens naeste serveparti, havde hun det nødvendige overskud med sig ind til en spaendende tiebreak.

Tyskeren virkede både traet og rystet, men så besluttede hun sig for at gå mere aggressivt til vaerks i et forsøg på at korte duellerne ned. Det lykkedes i den grad, mens Wozniacki fejlede og fejlede. Andet saet var hurtigt overstået, og det var de første syv point i tredje saet også. Det så umuligt ud. Men fra 0-1 og 0-40 i tysk serv, skiftede verdens nummer et gear igen.

Hun fik nulstillet kampen, som nu var naesten uhyggelig taet og spaendende med spektakula­ere vindere men også ind i mellem med uforståeli­ge fejl.

Foran 4-3 brød Caroline, og efter endnu et fantastisk parti servede hun sejren hjem.

Jeg prøvede bare at fokusere på hvert point og spille aggressivt

– Jeg vidste, at det ville blive hårdt, for hun har også haft en flot start på året og er i fin form. Så jeg prøvede bare at fokusere på hvert point og spille aggressivt, sagde hun med et tilfreds smil.

Hun udtrykte medfølelse med Simona Halep og udtrykte respekt for naeste modstander i dagens semifinale, der serves i gang efter klokken 17, dansk tid.

Her møder Wozniacki tjekkiske Petra Kvitova der vandt første saet mod tyske Julia Görges, før denne utilpas måtte traekke sig. Hun har ikke slået tjekken siden saesonfina­len i vinteren 2014 og er indbyrdes bagud 5-7.

– Den bliver hård, for hun er verdens nummer et og har lige vundet Australian Open.

– Vi kender hinanden rigtig godt både på og udenfor banen. Det bliver en stor udfordring, smilede Kvitova ved udsigten. Spanske Garbiñe Muguruza er efter Haleps forfald direkte i finalen.

 ?? FOTO: KARIM JAAFAR/RITZAU SCANPIX ?? Klassekamp
– Jeg vidste, at det ville blive hårdt, for hun har også haft en flot start på året og er i fin form, fortalte Caroline efter kampen.
FOTO: KARIM JAAFAR/RITZAU SCANPIX Klassekamp – Jeg vidste, at det ville blive hårdt, for hun har også haft en flot start på året og er i fin form, fortalte Caroline efter kampen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark