Ekstra Bladet

Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets

-

Hos den lynhurtige højre wing er motivation­en for at komme til VM stor. Desvaerre spiller Winnipeg sin bedste saeson siden holdets tilbageven­den til NHL i 2011, og Ehlers er en sikker slutspilsd­eltager. Det er for tidligt at afskrive ham, da holdet kan blive slået ud tidligt og gøre ham VM-aktuel.

Har overrasken­de nok lige forlaenget sin aftale med Capitals, og han har dermed helt styr på sin fremtid. Det var ellers et argument, der talte imod hans VM-deltagelse. Alligevel er han staerkt tvivlsom, da holdet fra den amerikansk­e hovedstad er blandt NHL’s allerbedst­e i denne saeson og må forventes at gå langt i slutspille­t.

Har fået sit helt store gennembrud i år på et hold, der har overrasket positivt og ligner en slutspilsd­eltager. Selv om Blue Jackets skulle ryge tidligt ud i slutspille­t, har Bjorkstran­d endnu ikke kontrakt for naeste saeson. Og selv om klubben med enorm sandsynlig­hed vil forlaenge med ham, så vil han formentlig stå VM over, indtil hans første store kontrakt er på plads.

Bødker har leveret en godkendt saeson for det californis­ke mandskab, der igen ligner en slutspilsd­eltager. Her klarer de sig traditione­lt godt, og det er et minus for hans VM-deltagelse. Viljen til at deltage er der dog. Bødker er blandt dem, der stiller op, hvis det er muligt.

Selv om han spiller i samme klub som Bødker, er Hansens situation markant anderledes. Han blev tradet til den californis­ke klub midt i sidste saeson og har kun fået sporadisk spilletid. Hans kontrakt udløber til sommer, og han skal derfor finde sig en ny klub. Derfor vil det vaere dumt at tage til VM og risikere at blive skadet og dermed gamble med fremtiden.

Den danske keeper har stået på et utroligt niveau i denne saeson, og han har en gigantisk aktie i traditions­klubbens gode ligaplacer­ing. Den er på klar slutspilsk­urs, og Andersen er dermed ikke umiddelbar­t klar. Men selv om han vanen tro er ultra fokuseret på at vinde Stanley Cup, så vil han melde sig VM-klar, hvis det glipper i slutspille­t.

jwj

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark