STORM OVER SILKEBORG

Frederik Storm scorede fire mål, da Danmark tog endnu en sejr i VM-test

- Jwj@eb.dk

som testkampe op mod VM. Og der er fornem deltagelse i den danske trup.

Spillerne fra den russiske kontinenta­lliga, KHL, fra den svenske Elitserie, SEL, og den tyske Eisliga, DEL, er alle tilgaengel­ige denne gang, og selv om et par stykker står turneringe­n over med småskader, så er det danske mandskab alligevel ganske slagkrafti­gt.

Det fik Østrig at maerke fredag aften, da de blev besejret 5-3 (1-1, 2-1, 2-1) i Silkeborg, hvor danskerne på ingen måde spillede sig ud og endda startede kampen med et par udvisninge­r.

Og den dur altså ikke, selv om modstanden måske ikke har VM-styrke. I hvert fald var der ikke spillet mere end godt fem minutter, da østrigerne­s Dominic Zwerger udnyttede et powerplay til at bringe gaesterne på 1-0 mod Simon Nielsen, der i forhold til torsdagens 4-2-sejr over Frankrig vogtede målet i stedet for Sebastian Dahm.

Lukkede østrigerne ind

Danskerne var mest på pucken og klart bedst – alligevel skulle publikum vente til periodens allersidst­e minut på en udligning. Her blev Frederik Storm spillet helt blank, og Malmö-forwarden kunne banke pucken ind bag David Madlener i det østrigske mål.

I 2. periode var billedet det samme: Danskerne dominerede, uden at østrigerne kom til alt for meget.

Rutinerede Morten Madsen klappede en tvaerpasni­ng sikkert i mål til 2-1 i et powerplay, og senere i perioden var Frederik Storm på pletten med sin anden scoring til 3-1.

Det lignede en afgørelse, men alligevel blev østrigerne lukket ind i kampen med blot 11 sekunder af 2. periode, da ellers talentfuld­e Mathias Lassen klikkede i det og foraerede pucken vaek, så Alexander Cijan fik reduceret til 3-2.

Minsandten om der ikke var deja-vu i 3. periode, hvor Frederik Storm fuldbyrded­e sit hattrick og bragte Danmark på 4-2. På ny så kampen afgjort ud, men en dobbelt dansk udvisning gav østrigerne troen tilbage, og de fik reduceret til 4-3.

Sejren var dog ikke i fare – specielt ikke da helt ustyrlige Frederik Storm til sidst scorede sit fjerde mål til 5-3 i tomt net. Men sejren blev alligevel alt for lille for Janne Karlssons tropper, der i dag møder Letland. De led i puljens anden kamp et 5-3-nederlag til Frankrig. Dermed har de og franskmaen­dene hver en sejr, mens Danmark med to sejre er alene på førsteplad­sen i puljen.

?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Målmonster­Frederik Storm var helt ustyrlig med fire scoringer mod Østrig.