Ekstra Bladet

DE HA DRAEBE INSTIN

BOSSEN HYLDER KEVIN OG ROMAIN: Gene Haas elsker sine kørere for a

- JONAS HÜTTEL

Hvis Haas-teamet og ikke mindst italienske Dallara, som leverer chassiset til Haas-VF18-bilen, formår at producere en hurtigere model til den kommende saeson, forventer ejeren Gene Haas store ting.

Tilliden til Romain Grosjean og Kevin Magnussen fejler i hvert fald ingenting, og Gene Haas er begejstret over de to køreres vinderinst­inkt. En nødvendig egenskab, når der skal udnyttes ekstraordi­naere situatione­r, før der vanker point.

– Jeg har sagt det før; jeg synes, vores kørere var bedre end vores biler i 2017.

– Grosjean er en meget, meget hurtig kører. Hans kørestil er meget anderledes fra Magnussens.

Grosjean angriber mere voldsomt, bremsende og gennem svingene.

Her er Magnussen mere smooth (jaevn), siger Gene Haas i et laengere optaktsint­erview til den kommende saeson.

– De har bare forskellig kørestile, men begge er meget aggressive, og begge vil vinde. Du er nødt til at have det draeberins­tinkt for at score point.

– Når muligheden er der, er du til at gå efter den. Det er svaert at finde i kørere. Ingen giver sig ikke en tomme, men når det bliver alvor, skal du virkelig braende for at vinde ... eller score point. Og det kan vi med vores to kørere.

Close run

Haas F1 Team missede i fjor syvendepla­dsen i konstruktø­r-VM, som var målet, men scorede 18 point flere end i debutsaeso­nen, hvor det blev til 29.

– Vores køreres konkurrenc­ementalite­t fungerer, og det er ikke negativt, fordi de arbejder godt sammen. De ved, hvad de laver, så de hjaelper hinanden, mens de stadig konkurrere­r m den. Det er ret f hvordan de to bile altid var taet på under traening o ning. Så ved du, a er ekstremt ko Hvis vi giver dem bil, rykker de frem

Vi vil lukke hullet

Teamejeren ser fr saeson uden større dringer, hvor køre samme for første g korte historie.

– Vi har fjernet variabler, hvor vi var svage, og som fokus. Vi er nødt ti stand til at ankom vedparten af løbe bilerne på banen hurtige. Vi har fok hvad det kraever konsistent­e med b lukke hullet til de er, siger Gene Haa

Her taenker te blandt andet på at re til at forudsige d opsaetning for at få simale ud af daekke løse den opgave er ingeniører fra bla Mercedes.

 ??  ?? Supplerer hinanden godt
Supplerer hinanden godt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark