Ekstra Bladet

Der faldt en stor sten fra hjertet

-

Efter to indledende nederlag var der for mentlig ikke mange, der levnede de danske curlingkvi­nder store chancer i gårsdagens OL-møde med verdensmes­trene fra Canada.

Men mod alle odds tog Madeleine Dupont og hendes mandskab en choksejr på 9-8 og fjernede dermed det runde nul ud for Danmark i tabellen.

Rutsjebane­tur

– Inde i mig sad en lille, bange stemme og sagde: ’Du skal helst ikke tabe ni kampe i traek’. Den stemme er vaek nu, siger Madeleine Dupont.

Hun var impliceret i en kamp, der blev noget af en rutsjebane­tur.

Danmark førte 4-2, men fik en syngende lussing, da canadierne scorede fire point i den sidste ende før pausen.

– Jeg var simpelthen så rasende i pausen, og jeg taenkte: ’Hvordan skal vi overhovede­t komme igen’. Men vi kom jo over det, konstatere­r den danske skipper.

Hun holdt selv hovedet koldt i tiende ende, hvor hun satte den sten, der sendte kampen ud i en ekstra ende.

Her havde Canada fordel af sidste sten, men trods en yderst fordelagti­g position kiksede storfavori­tterne, da det gjaldt.

Nem sten

– Inden tiende ende sagde jeg til de andre, at hvis vi kunne få kampen ud i en 11. ende, så kunne alt ske. Og det gjorde det også. Det var jo en nem sten, hun havde tilbage, siger Madeleine Dupont om sin canadiske kollega.

Danmark var på isen i nat, hvor modstander­en var Storbritan­nien.

Laes om opgøret på ekstrablad­et.dk.

 ?? FOTO: AP ?? – Inde i mig sad en lille, bange stemme og sagde: ’Du skal helst ikke tabe ni kampe i traek’. Den stemme er vaek nu, siger Madeleine Dupont.
FOTO: AP – Inde i mig sad en lille, bange stemme og sagde: ’Du skal helst ikke tabe ni kampe i traek’. Den stemme er vaek nu, siger Madeleine Dupont.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark