Ekstra Bladet

Han har virkelig taget et ansvar, og det lykkes søreme for ham. Kan Bjørn det, så kan mange andre også

-

BJØRN VAR OGSÅ

motiveret af et ønske om fortsat at kunne lege med sine børnebørn – og så tog han magten over gigten: Han gik i gang med at praktisere principper­ne en ny dansk behandling­smetode: Glad-konceptet, der kort fortalt er regelmaess­ig fysioterap­eutisk traening af musklerne ved de gigtplaged­e led.

– Det har virkeligt reduceret mine smerter

– og hjulpet min krop i gang igen, så jeg igen kan arbejde hårdt otte timer om dagen. Samtidig har jeg mere end halveret mit forbrug af smertestil­lende medicin, siger den store, glade maskinarbe­jder.

– Jeg er også begyndt at smide nogle kilo, for de kloge siger, det hjaelper. Og det stemmer. Tidligere ville jeg som mange andre maend helst have en kødret med sovs og kartofler dagligt, men når jeg har faerre smerter ved det vaegttab, som en sundere kost medfører, så foretraekk­er jeg da klart at spise lidt flere grøntsager.

HANS FYSIOTERAP­EUT,

Majken Winther fra Fabrikkens specialise­rede ryg- og skadesklin­ik i Slagelse, fortaeller:

– Bjørn var for et år siden staerkt smerte-praeget, men denne store mand er også staedig, isaer fordi han nødigt ville forlade det job, han er så dygtig til, så vi begyndte at traene muskulatur­en omkring de områder, hvor hans slidgigt sidder.

Hun vil meget nødig alene tage aeren for, at Bjørn nu har det ret godt.

– Her har vi en stor mand med et meget hårdt arbejde og en gigtplaget krop med nogle store fysiske udfordring­er. Han knokler og knokler for at få en sund krop at vaere i. Han har virkelig taget et ansvar, og det lykkes søreme for ham. Kan Bjørn det, så kan mange andre også.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark