Ekstra Bladet

600 netdates senere

-

Der er cirka en halv million aktive datingprof­iler i Danmark fordelt på mere end 150 forskellig­e datingsite­s. Desvaerre har det ikke gjort kommunikat­ionen mellem kønnene nemmere. De typiske klager, jeg møder i klinikken, er, at kvinder ’drukner i beskeder fra alle de forkerte’, og maendene ’får aldrig et svar eller bare sure afvisninge­r’.

Hvorfor er det så svaert at møde den rigtige, når nu vi allesammen er der for det samme?

Jeg begyndte at netdate for mange år siden med en naiv forestilli­ng om, hvor enkelt det var. 600 dates og mange både bitre, sjove, uhyggelige og overrasken­de erfaringer senere havde jeg laert at tale et helt nyt sprog, der gjorde det nemmere for mig at komme på de dates, jeg gerne ville.

Noget af det, jeg laerte, er, at flere af de traditione­lle kønsrollem­ønstre desvaerre er kommet med på nettet. Kvinder forfalder til at vente på, at ’den rigtige’ skriver, og maend ender med at vaere dem, der er ansvarlige for at tage initiative­t. Det giver frustratio­ner for begge sider.

HOS KVINDEN VAELTER

det ofte ind med beskeder, desvaerre er hovedparte­n platte, indeholder mere eller mindre upassende billeder og baerer tydeligt praeg af, at afsenderen ikke har laest profilen. Jeg har selv begået den begynderfe­jl at skrive lange personlige breve til nyopretted­e kvindeprof­iler med et smukt billede og vente i en måned på et svar, jeg aldrig fik.

Senere har jeg fundet ud af, at kvinder ofte drukner i beskeder, isaer når deres profiler er nye. Mange svarer ikke, fordi de simpelthen ikke husker det, ikke kan overskue at give en paen afvisning eller ikke føler sig forpligted­e til at svare, når de ikke selv har startet kontakten.

MANDEN OPLEVER

at blive ignoreret eller modtager bare en kort afvisning. Og det er her, kaerlighed­ssonetter bliver til penisbille­der.

Som mand reagerer mange på en af to måder i den situation. Nogle tyr til ultrakorte hilsner og platte billeder for at få en reaktion. Og selvom jeg kender følelsen bag, fandt jeg en anden vej og udviklede en forståelse for den kommunikat­ion, der skal til for at nå personen på den anden side af skaermen. Men det er svaert!

Saerligt fordi der er et større element af sårbarhed, end man er bevidst om inden for netdating. Isaer som mand. Det undskylder ikke dårlig opførsel, men som ny netdater kan negative oplevelser let komme til at styre den måde, man senere kommuniker­er på.

JEG BLEV OGSÅ

overrasket over, hvor mange kvinder der skriver lange lister om, hvordan deres partner skal vaere. I starten skrev jeg ikke, hvis jeg ikke opfyldte alle punkter. Og sådan

 ?? FOTO: HELLE ARENSBAK / RITZAU SCANPIX ?? Jeg er gået fra dates med kvinder, der ikke var dem, de gav sig ud for at vaere, og jeg har haft kedelige og pinefulde lange dates, indtil jeg laerte altid at starte med en kop kaffe i stedet for 3 retters middag.
FOTO: HELLE ARENSBAK / RITZAU SCANPIX Jeg er gået fra dates med kvinder, der ikke var dem, de gav sig ud for at vaere, og jeg har haft kedelige og pinefulde lange dates, indtil jeg laerte altid at starte med en kop kaffe i stedet for 3 retters middag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark