Ekstra Bladet

Faerdigt arbejde

PRINS HENRIKS DØD SENDTE BYGGEFIRMA PÅ OVERARBEJD­E: CG Jensen fik travlt med at faerdiggør­e brostens-belaegning­en på pladsen foran Christians­borg Slotskirke

- ANDERS OLSEN alo@eb.dk

Det er ikke kun blandt de pårørende i kongefamil­ien og i de danske medier, at prins Henriks død har fyldt meget den sidste tid.

For Michael Larsen, der er direktør i byggefirma­et CG Jensen, betød nyheden om prinsens død, at han og de ansatte i firmaet pludselig blot havde to dage til at laegge 100 kvadratmet­er brosten foran Christians­borg Slotskirke.

Desuden skulle alle firmaets arbejds-skure fjernes fra området.

Onsdag morgen lød ordren fra Folketinge­t, at alt skulle stå trimmet og klar fredag klokken 17.

– Personligt troede jeg, at han (prins Henrik, red.) tog hjem til Fredensbor­g, fordi han havde fået det bedre. Så jeg var lidt overrasket, da nyheden kom, siger Michael Larsen.

Direktøren havde dog ikke lang tid til at lade ’chokket’ bundfaelde sig. Nu skulle der handles.

– Det er sådan en situation, hvor man ikke overvejer, om det er muligt. Det skulle bare lykkes, siger Michael Larsen.

Dobbelt bemanding

Folketinge­ts pludselige ordre gav direktøren sved på panden, og det samme gaelder for firmaets projektled­er Rune Thomsen.

Vi blev enige om, at når alt det her er overstået, så belejrer vi en pølsevogn og giver den gas

– To brolaegger­e kan normalt laegge 20 kvadratmet­er brosten på en dag, så det kraevede en ekstra indsats, siger projektled­eren.

Michael Larsen tog en hurtig beslutning og fordoblede bemandinge­n, så der var knap 20 mand på opgaven.

Hele onsdagen og torsdagen knoklede brolaegger­ne i sådan en grad, at man fredag kun manglede at feje pladsen og flytte skurene.

Ingen madpakker

I dag kan direktøren se stolt tilbage på sine ansattes indsats.

Arbejdet stod faerdigt lidt over middag fredag, og så var det eneste ubesvarede spørgsmål, hvordan indsatsen skulle fejres.

– Vi blev enige om, at når alt det her er overstået, så belejrer vi en pølsevogn og giver den gas. Så de (ansatte, red.) tager ikke madpakke med på onsdag.

Den ekstra bemanding i forbindels­e med brostensbe­laegningen har betydet, at firmaet måtte nedpriorit­ere andre områder ved Christians­borg.

Her har man valgt at foretage en større fornyelse af hele pladsen i forbindels­e med, at man alligevel har nedgravet stålrør, der har til formål at terror-sikre området.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Brolaegnin­gen ved Christians­borg Slotskirke stod klar i god tid, så folk uden problemer kunne komme ind i kirken, hvor Prins Henrik lå på Castrum Doloris.
FOTO: JONAS OLUFSON Brolaegnin­gen ved Christians­borg Slotskirke stod klar i god tid, så folk uden problemer kunne komme ind i kirken, hvor Prins Henrik lå på Castrum Doloris.
 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Onsdag så pladsen foran kirken sådan ud. Byggefirma­et satte dobbelt bemanding ind i arbejdet for at blive faerdig til fredag.
FOTO: PHILIP DAVALI Onsdag så pladsen foran kirken sådan ud. Byggefirma­et satte dobbelt bemanding ind i arbejdet for at blive faerdig til fredag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark