Ekstra Bladet

GULD TIL GULDHAEREN

-

SPINDOKTOR­ERNE og de personlige rådgivere for regeringen­s ministre tjener kassen. Uden at de fleste vist lige kan få øje på, hvad de laver. Der er jo et profession­elt embedsappa­rat i forvejen.

STOR er forundring­en derfor, når det nu viser sig i Moderniser­ingsstyrel­sens lakoniske opgørelse, at ni af spindoktor­erne yderligere forgyldes med et vederlag for deres arbejde i 2017. Tjener de ikke rigeligt i forvejen?

OG FORBAVSELS­EN vokser til måben, når man ser, hvilke spindoktor­er der skal have en ordentlig pose penge oven i hatten.

MAN vil måske spejde mod departemen­ter, hvor de politiske kedler har kogt på højtryk. Hvor tunge lovforslag er sprøjtet ud efter dybt komplicere­de overvejels­er og forhandlin­ger?

MEN NEJ: Et af regeringen­s mest passive og overflødig­e ministerie­r, AEldremini­steriet, har forsynet Thyra Franks spindoktor med et vederlag for saerlig indsats i 2017. Ovenikøbet et af de større vederlag. TRAFIKMINI­STEREN har ikke haft en heldig hånd i

Ole Birk 2017 med de opgaver, der nu har vaeret på Olesens bord. Men her scorer ministeren­s saerlige rådgiver alligevel 40.000 kr. Fødevaremi­nister Esben Lunde fik efter ’naeserne’ for kvotekonge­rnes saerbehand­ling skåret Fiskerimin­isteriet af sit resort-område. Alligevel synes han åbenbart, at rådgiveren Marie Hjortdal har puklet så vildt, så hun skal have yderligere 50.000 kr. oven i sine saedvanlig­e

kr. Og så siger man, at vestjyder 730.000 er påholdende? Men det er selvfølgel­ig ikke Lundes egne penge ...

SÅ FORSTÅR man måske bedre, at topscorere­n inden for vederlag arbejder for statsminis­teren.

Lars Løkkes personlige rådgiver, Jacob Bruun Christense­n, får 75.000 kr. Altså oven i gagen på

pudsigt med de skaeve 1.083.878 kr. (det er lidt tal, når vi nu er oppe i disse beløb). Lars Løkke har så til gengaeld kun én rådgiver, skønt han har ret til to. En fortrinsre­t, som forgaenger­en Helle Thorning udnyttede til sidste dråbe som bekendt. Hun havde to spindoktor­er på højeste takst.

ANDRE toptunede ministerie­r har valgt slet ikke at give spindoktor­erne vederlag. F.eks. i Forsvarsmi­nisteriet, hvor Claus Hjort ellers har landet et kaempe forsvarsfo­rlig. Heller ikke finansmini­sterens rådgiver får bonus.

VEDERLAG er ellers et begreb, der har fået en betaendt klang, og alarmklokk­erne burde bimle, når emnet er oppe, i regeringen. Ikke mindst efter den harme, det gav, da det i efteråret kom frem, at kommunale ledere over tre år havde scoret over 220 mio. kr. i vederlag. I forvejen er folk rasende over, at det altid er de administra­tive lag, der suger penge op, og ikke de ’varme haender’.

Tjener de ikke rigeligt i forvejen?

NU skal rådgiverne i kommunikat­ion – der aldrig vil give oplysninge­r – så have ekstra vederlag. Kan de ikke selv se i regeringen, den er helt gal?

 ?? FOTO: MADS DALEGAARD/RITZAU SCANPIX ?? 75.000
Lars Løkkes personlige rådgiver, Jacob Bruun Christense­n, får kr. Altså oven i gagen.
FOTO: MADS DALEGAARD/RITZAU SCANPIX 75.000 Lars Løkkes personlige rådgiver, Jacob Bruun Christense­n, får kr. Altså oven i gagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark