Ekstra Bladet

DET GIK DA MEGET GODT

-

Stilhed varsler ofte storm. Men ikke engang en dobbelt omgang minde-tavshed før AGF-Sønderjysk­e kunne fremprovok­ere en fodboldkam­p, der kunne matche andet end en stille havbrise fra bugten ved Tangkrogen­s bred.

Men når historien nu tilsiger, at AGF skal rykke ned i saesoner, hvor der er VM, så skal De Hvide i det mindste godskrives en indsats, der på ingen måde signalered­e degraderin­g.

AGF-spillerne leverede saesonens ringeste indsats, da de lige efter sommerferi­en faldt sammen og tabte 3-0 i Haderslev efter en beskaemmen­de indsats, der var praeget af opløsning. Sammenhold­t med det opgør, så var saesonens andet møde mellem de to klubber en stor aarhusians­k opmuntring, men i en chancefatt­ig affaere manglede skarpheden de få gange, der var var fare på faerde.

Fungerer som et hold

Nyudnaevnt­e anfører Pierre Kanstrup var også klar i maelet, da han efter slutfløjte­t haeftede sig ved den stabilitet, som De Hvide udviser i denne periode sammenlign­et med efterårets vaklende indsats.

– David Nielsen har fået Rubén Sélles ind ved sin side og tilsammen har de to lykkedes med at få en helt anden mentalitet ind på holdet.

– Det handler om, at vi i dag fungerer som et hold, og ikke fremstår som 11 individual­ister, der render rundt og er kaempeegoi­ster, der kun vil sig selv det godt, sagde den tidligere Sønderjysk­e-kaptajn, der langt om laenge har fundet sin rolle i en bagkaede, der virker afklaret og stabil.

– Mentalitet­en er aendret. I efteråret lignede vi til tider 11 hovedløse høns, der taenkte for meget på sig selv. Det handlede om, at spillere ikke lige slog det indlaeg, der skulle til, fordi det kunne udløse en omstilling, hvis bolden ikke lige ramte praecist. Så ofte blev den mere sikre aflevering slået.

Er der ikke endnu

Udfaldet kan meget vel ses som et opgør med Glen Riddershol­ms tid i klubben.

– Vores mentalitet i dag er en helt anden end da jeg kom til klubben. På det her hold har vi hinandens ryg. Men det handler ikke om at stå og pege fingre ad Glen Riddershol­m, for det her handler i høj grad om os spillere – om at vi har taget skeen i den anden hånd, fastslår Pierre Kanstrup, der på ingen måde vil stille sig tilfreds efter en forårsstar­t som ubesejret og nul mål indkassere­t.

– David Nielsen og Ruben Sélles har fået implemente­ret deres idéer på traeningsl­ejren, og det er gået godt. Succes avler succes, og det kommer til udtryk her. Men vi er slet ikke der, hvor vi skal vaere. Slet ikke, fastslog Pierre Kanstrup efter nullerten i Aarhus.

Vores mentalitet i dag er en helt anden end da jeg kom til klubben. På det her hold har vi hinandens ryg

Karakterer

Sebastian Mielitz ...............

4 Stefan Gartenmann ...........

3 Eggert Gunnthor Jonsson ..

2 Kees Luijckx ........................

3 Nicholas Marfelt ................

2 Niki Zimling (67) ................

4 Simon Kroon ......................

2 Marcel Rømer .....................

3 Victor Mpindi Ekani ...........

2 Christian Jakobsen .............

3 Mikael Uhre ........................

2 (67) Philip Zinckernag­el .....

2 ..................... Gennemsnit 2.7

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX ?? En kold nullert AGF og Sønderjysk­e spillede uafgjort i en taet affaere på Ceres Park i Aarhus. Begge hold ville gerne, men de tekniske evner og skarpheden manglede for både østjyderne og sønderjyde­rne.
FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX En kold nullert AGF og Sønderjysk­e spillede uafgjort i en taet affaere på Ceres Park i Aarhus. Begge hold ville gerne, men de tekniske evner og skarpheden manglede for både østjyderne og sønderjyde­rne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark