Ekstra Bladet

Erhvervsli­vet betaler mine koncerter

Magtfulde erhvervsin­teresser i milliardkl­assen forkaeler erhvervsmi­nister Brian Mikkelsen (K) med vip-service, mad, drikke og rockkoncer­ter

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk

Regeringen­s formentlig rigeste medlem – erhvervsmi­nister og mangemilli­onaer Brian Mikkelsen (K) – løfter nu lidt af sløret for de magtfulde erhvervsin­teresser, som betalte for hans mange gratis koncertbil­letter sidste år.

Hvis almindelig­e danskere skulle købe dyre billetter til de samme koncerter, ville det koste op mod 10.000 kroner. Men Brian Mikkelsen har altså fået dem gratis og har tilmed fået vip-pladser med ’forplejnin­g’, oplyser Erhvervsmi­nisteriet i et mailsvar.

Brian Mikkelsen har ikke ønsket at kommentere Ekstra Bladets artikler de seneste dage, som har afdaekket, hvordan flere af regeringen­s ministre har modtaget dyre koncertbil­letter fra erhvervsli­vet.

Gav den gas

Også på ministerie­rnes såkaldte ’åbenhedsor­dning’ har erhvervsmi­nister Brian Mikkelsen indtil nu skjult, hvem der betalte, da han gav den gas til en raekke ellers totalt udsolgte koncerter med verdensstj­erner som Metallica, Rolling Stones og Andrea Bocelli.

Men nu viser mailsvaret, at erhvervsmi­nisterens velgørere blandt andet taeller tunge erhvervsin­teresser som bankernes interesseo­rganisatio­n Finans Danmark,

Ekstra Bladet 23. februar.

hotel- og messegigan­ten BC Hospitalit­y Group og en af verdens største erhvervsdr­ivende fonde, Realdania.

Mad og drikke

Samtidig skriver Erhvervsmi­nisteriet, at ’invitation­erne med en enkelt undtagelse også gjaldt forplejnin­g, men at ministerie­t ikke har oplysninge­r om eller opgørelser over vaerdien af hverken invitation­erne eller forplejnin­gen’.

Dermed har invitation­erne altså en højere vaerdi end koncertbil­letter købt på det åbne marked.

Brian Mikkelsen har lagt flere billeder fra koncertern­e på facebook. De viser, at sponsorern­e fra erhvervsli­vet har sørget for gode pladser til ministeren og hans ledsagere.

I strid med reglerne

Ifølge Sten Bønsing, professor i forvaltnin­gsret ved Aalborg Universite­t, må ’ministre ikke modtage koncertbil­letter, hvis der ikke er et tjenstligt formål’. Dog kan det ’måske forsvares’, hvis en koncertarr­angør giver billetter, fordi det kan skabe opmaerksom­hed og kaste glans om arrangemen­tet, oplyser Sten Bønsing.

Det var tilfaeldet, da Brian Mikkelsen sammen med sin datter sidste år overvaered­e premieren på ’Saturday Night Fever’ i Falconer Salen i København. Her fik Brian Mikkelsen billettern­e fra arrangøren The One and Only Company.

Realdania er medejer af Royal Arena, hvor Brian Mikkelsen sad på vip-pladserne, da Metallica åbnede Københavns nye underholdn­ings-mekka i februar sidste år.

Koncertsae­der til 75.000 kroner

BC Hospitalit­y Group er såkaldt partner – storsponso­r – i Royal Arena, og hotelkonce­rnen er derfor automatisk medlem af den såkaldte Audi Club, hvor de saerlige gaester som Brian Mikkelsen har egen vip-indgang.

På vip-etagen er der udelukkend­e vip-suiter med tilhørende ekstra bløde saederaekk­er, fremgår det af Royal Arenas hjemmeside. Hvert saede koster 75.000 kroner pr. år.

På vip-etagens eksklusive barområde kan man også leje sit eget vip-bord med 12 stole for 780.000 kroner pr. år.

Da Depeche Mode i maj gav en femstjerne­t koncert i Parken, var erhvervsmi­nisterens billetter betalt af den internatio­nale radio- og mediegigan­t Bauermedia, der herhjemme blandt andet står bag Nova, The Voice og Radio 100.

På vip-etagens eksklusive barområde kan man også leje sit eget vip-bord med 12 stole for 780.000 kroner pr. år

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark