Ekstra Bladet

DET ER VAERRE

LISELOTTE RAMT AF INFLUENZA: Danskerne lider under en omfattende epidemi, der blandt andet har ødelagt en staerk thybo-kvindes ellers perfekte sygestatis­tik på jobbet

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D ehren@eb.dk

Liselotte Sørensen har født to børn. Alligevel betegner hun den seneste lille uge med influenza sådan her:

– Det vaerste, jeg nogensinde har vaeret med til!

Den 58-årige kvinde er langtfra alene om at ligge brak med feber, hovedpine, muskelsmer­ter og andet ubehag. Sundhedsmy­ndighedern­e betegner nu den influenza, der den seneste uge har haerget Danmark, som en epidemi.

I sidste uge var 2462 danskere indlagt med influenza, og hospitaler landet rundt melder om ekstremt pres med smittet personale, aflyste operatione­r og patienter på gangene.

Manden også lagt ned

For Liselotte Sørensen fra Røhr ved Hanstholm har influenzae­n dog ikke vaeret indlaeggel­seskraeven­de.

– Det begyndte søndag med hovedpine og traethed, og jeg frøs og frøs. Kender du det, når man har alt muligt tøj på og kravler ind under dynen, men stadig føler, at knoglerne fryser? Så fik jeg ondt i halsen og blev snottet, fortaeller hun.

Forkaelels­e og opvartning på Liselotte Sørensens sygeleje fra hendes bedre halvdel har der ikke vaeret meget af:

– Han kom hjem mandag og lagde sig ved siden af mig, fortaeller kvinden fra Raehr, hvis mand ikke lader til at vaere, som man eller siger, at maend med influenza er flest:

Hun afviser, at han klynker mere, end hun selv gør.

Selv om hun på jobbet som socialpaed­agog på et bosted er i berøring med rigtig mange mennesker, mindes hun ikke at have haft influenza tidligere:

– Det her ødelaegger fuldstaend­ig statistikk­en. Jeg har haft år uden sygedage overhovede­t, lyder det med haes røst.

Liselotte Sørensen har mistet appetit og smagssans, og hun orker ikke rigtig noget. Måske lige at se en eller anden hjernedød serie og laese lidt.

Man er vel jyde

Torsdag morgen følte Liselotte Sørensen, at der var lidt fremgang, men:

– Så gik der en time eller to, og så lå jeg på sofaen igen – helt nedlagt.

– Har du overvejet at gå laegen?

– Nej, man er vel jyde. Det forsvinder jo nok. Man kan jo ikke gøre andet end at lade det gå over. Og tage nogle Panodiler.

– Hvad siger chefen til, at du er syg?

– God bedring – og bliv hjemme, indtil du er frisk.

Kender du det, når man har alt muligt tøj på og kravler ind under dynen, men stadig føler, at knoglerne fryser?

til

 ?? PRIVATFOTO FOTO: SHUTTERSTO­CK.COM ?? Vaemmelig virus
Tusindvis af danskere er lige nu ramt af influenza, der er en af de infektions­sygdomme, der koster flest menneskeli­v i den vestlige verden. Mellem 1000 og 2000 danskere dør hvert år som følge af sygdommen.
PRIVATFOTO FOTO: SHUTTERSTO­CK.COM Vaemmelig virus Tusindvis af danskere er lige nu ramt af influenza, der er en af de infektions­sygdomme, der koster flest menneskeli­v i den vestlige verden. Mellem 1000 og 2000 danskere dør hvert år som følge af sygdommen.
 ??  ?? Liselotte og Poul Sørensen foreviget i efteråret på en ferie til USA. Det var før, den smitsomme influenza lagde dem ned tidligere på ugen. De orker ikke at blive fotografer­et til Ekstra Bladet på deres sygeleje.
Liselotte og Poul Sørensen foreviget i efteråret på en ferie til USA. Det var før, den smitsomme influenza lagde dem ned tidligere på ugen. De orker ikke at blive fotografer­et til Ekstra Bladet på deres sygeleje.
 ??  ?? Ekstra Bladet fredag 23. februar.
Ekstra Bladet fredag 23. februar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark